Hopp til hovedinnhold
Filmtips

Filmtips fra Sølvbergets ansatte

Ekte og oppdiktede presidenter på film

På terskelen til Donald Trumps presidentperiode har vi funnet fram filmer om hans forgjengere, både de ekte og de fiktive.

Filmtips

Dokumentar: Notes on Blindness (2016)

Visjonær debut av filmskaperne Peter Middleton og James Spinney om teolog og forfatter John Hull. 

Filmtips
0

Relansert: Fedora (1978)

Relanserte filmer dukker stadig opp i flotte utgaver på blu-ray/dvd takket være distributører som Eureka Entertainment. Som denne litt glemte saken:  Fedora av mesterregissøren Billy Wilder.

Filmtips

Sølvberget cinematek 2017

Våren 2017 starter vi med det japanske mesterverket Rashomon, før det blir gjensyn med både stumfilm og moderne klassikere. Det filippinske dramaet Manila in the Claws of Light er kanskje aldri vært vist i Norge før og anbefales på det varmeste. Vi viser dessuten den nyeste filmen til cinematekfavoritten Kelly Reichardt – Certain Women. 

Filmtips
Fra filmen Fantastic beasts and where to find them

J. K. Rowlings magiske univers

BOK/FILM: I nærmere 20 år har folk i alle aldre i hele verden gledet seg over J. K. Rowlings magiske univers. Nå kommer «Fabeldyr og hvor de er å finne» på kino.

Lesetips for barn og unge
0

Fra tegneserie til film: 15 anbefalinger

FILM: Filmbransjen plyndrer tegneserienes univers på jakt etter kassasuksesser. Det går ikke alltid så bra. Her er 15 historier som har tålt reisen fra tegneserie til stort lerret godt:

Filmtips
0

Årets beste filmer 2016

FILM: En årsbesteliste fra filmbibliotekaren i 2016. Kom innom og sjekk ut bibliotekets filmsamling i 2. etasje. NB! Listen er basert på hva som ble innkjøpt i 2016, ikke nødvendigvis produksjonsår.

Filmtips
0

Stor, større, sommerfilmer!

Et berømt Wim Wenders-sitat sier at Amerika har kolonisert underbevisstheten vår. Om sommeren foregår invasjonen mer åpenlyst.

Filmtips
0
Robert Duvall i "Apocalypse now" (1979)

Cannes-festivalen: Stjerner og spydigheter på Rivieraen

FILM: Cannes-festivalen forener fransk temperament og eleganse med største selvfølge. På Sølvberget kan du låne filmer som har vunnet Gullpalmen for beste film.

Filmtips
0

Videobutikkens død

FILM: Det har vært flere oppslag i mediene omkring videobutikkens død. Denne uken skrev forfatter John Erik Riley et nostalgisk innlegg i forbindelse med nedleggelsen av den siste Video Nova-butikken i Oslo, og i forrige måned kunne NRK Rogaland melde at vår lokale videogigant Video Corner legger ned (utleiedelen i det minste). 

Filmtips
Fra filmen Trumbo

Lån bøkene bak Oscar-filmene

Flere av årets Oscar-nominerte filmer er basert på bøker, og mange av dem kan du låne på Sølvberget.

Filmtips
0

Mens vi venter på Twin Peaks

TV-SERIER: Er du blant de mange som lengter etter nye Twin Peaks-episoder? Da kan du blant annet trøste deg med O.J. Simpson, Vinyl, Saul, Stephen King, House of Cards, The Americans og Daredevil i vår. 

Filmtips
0
Fra filmen "Alphaville" av Jean-Luc Godard

Lån filmer som vant Gullbjørnen ved filmfestivalen i Berlin

Filmfestivalen i Berlin deler hver vinter ut Gullbjørnen til beste film. Mange av vinnerfilmene fra tidligere år kan du låne hos oss.

Filmtips
0
Mel Gibson i "Signs"

Mel Gibson 60 år - lån filmene

Braveheart, Mad Max, Dødelig våpen, Flukten fra hønsegården, Payback, Apocalypto - Mel Gibson har rukket mye i løpet av sine 60 år på planeten.

Filmtips
0
Google+