Lesetips for barn og unge

Lesetips for barn og ungdom

Overnatte

Det er spennende å sove over hos en venn. Og kanskje litt skummelt første gang. Her har vi samlet mange fine fortellinger om å overnatte.

Hakkebakkeskogen i alle kanaler

1. juledag hadde filmen om dyrene i Hakkebakkeskogen premiere. Alle Egner-bøkene finner du selvsagt på biblioteket.

Stille bøker

Går det an å fortelle en historie uten ord? Eller å lese en bok uten bokstaver?

Nordisk barnebokkonferanse

Ingen jul uten Prøysen

Jul er tradisjoner. Alt skal være som det alltid har vært. Og når jula kommer, må jeg ha min dose Prøysen. Jeg er ikke alene, alle bøkene biblioteket har om Snekker Andersen lånes ut før jul.

Lesetips for barn og unge

Gutta i trehuset og andre trehyttebyggere

BOK: Synes du det er kjekt å lese om trehytter, hyttebygging og hemmelige klubber i trærne? Kanskje du liker å bygge hytter selv også?  Da kan du lese disse:

Lesetips for barn og unge
Fra filmen Fantastic beasts and where to find them

J. K. Rowlings magiske univers

BOK/FILM: I nærmere 20 år har folk i alle aldre i hele verden gledet seg over J. K. Rowlings magiske univers. Nå kommer «Fabeldyr og hvor de er å finne» på kino.

Fint å ha far

I anledning farsdagen har vi funnet fram til barnebøker som hedrer de fine fedrene.

Lesetips for barn og unge

Barnet og døden. Boktips om død og sorg

Vil vil helst ikke forholde oss til døden i vårt moderne samfunn og vi vil i alle fall at barna våre skal unngå den. Men noen ganger kommer den, både døden og den smertefulle sorgen, selv om vi ikke ønsker den.

Lesetips for barn og unge
Bilde tatt av +yooko+ (Link: https://www.flickr.com/photos/rutsu/5167309458/in/photolist-q4fMMJ-Jj4B6-45VtC-Jj4Ca-62ZrhU-idGhMd-pHZeZg-5Agzuj-6FZLET-jsPjE-nqSN-8RtGHW-8SBP5o-ezGjRF-7FebNM-6HAb1W-8RtGE1-e47PGZ-9cRDyH-dmvTCx-idGwpH-aF3pJu-9U6QC-7nrnR4-qffQmB-9eU8Ny-4ee3n9-6CS6sJ-6yn853-3HNLE-rF8ASa-Jifn7-dAx9jT-9ZCzNY-Jidky-GeHrQ-4ee3jN-aEYuW6-ff9H3Z-aEYyuH-7G4Rw-e4drz5-e4dqiE-7nrnPB-e4drMh-uciwR-3HNJL-3HNKa-DUUXcY-8kRjxr )

Den internasjonale bamsedagen

BARNEBOK: Hvert år feires den internasjonale bamsedagen på president Theodore Roosevelts bursdag, 27. oktober. Her er en liste med bøker om bamser.

Lesetips for barn og unge

Boktips for deg som skal lese nynorsk

BOK: "Læraren har sagt at eg må lese ei nynorsk bok!" Rett som det er, får vi besøk av elever som nesten høres litt fornærma ut over beskjeden fra læreren. Fortvil ikke, det finnes massevis av gode nynorske bøker og vi som jobber på Sølvberget vil gjøre vårt beste for at dere skal finne ei bok dere liker. Her kommer en liten førstehjelpliste: