Hopp til hovedinnhold
8. - 10. klasse (engelsk)

Engelske bøker for 8., 9. og 10. klasse

Engelske bøker for 8., 9. og 10. klasse

Trenger du tips om engelske bøker til 8.-10. klassingen, finner du det her!

Vi ønsker å vise barn at det er gøy å lese, og der tror vi på Barne- og ungdomsbiblioteket at vi har noe til felles med dere som jobber i skolen og med foreldrene. Ønsker dere oppdateringer om nye barne- og ungdomsbøker på engelsk, finner dere et utvalg av kjekke bøker her.

Zoe_Sugg_-_Girl_Online

Sugg, Zoe: Girl online

15 år gamle Penny har en stor hemmelighet. Ingen vet at det er hun som er bloggeren Girl Online. På bloggen deler Penny alt som er viktig i livet, vennskap, gutter, forelskelse og panikkanfallene hun sliter med. Da en pinlig video spres på nettet i rekordfart, blir hun med foreldrene til New York. Her får hun sitt livs eventyr da hun møter Noah, en vakker gitarspillende amerikaner. Penny blir forelsket og deler opplevelsen på bloggen sin. Men Noah har også en hemmelighet. En hemmelighet som truer Pennys anonymitet og vennskapet til bestevennen. Dette er en fortelling om romantikk og nettmobbing, og om å være ærlig og tro mot seg selv. Fortelling for ungdomstrinnet.

Boka er på 349 sider.

Molecules

Nielsen, Susin: We are all made of molecules

Tretten år gamle Stuart er faglig strålende, men ikke helt på topp sosialt. Fjortisen Ashley er den ubestridte it-jenta i klassen, men hun er langt ifra den smarteste. Livene deres kolliderer med hverandre når Stewart og faren hans flytter sammen med Ashley og moren hennes. De er totale motsetninger, men til tross for forskjellene, har de én ting felles: De er - som alle oss andre - laget av molekyler. Vi får både Stuart og Ashleys syn på tilværelsen i en historie om familietragedie og familiebånd, søskensjalusi og -fellesskap samt tenåringsproblemer og nye erfaringer.

Boka er på 323 sider.

maggie_harcourt

Harcourt, Maggie: The last summer of us

Limpet, Steffan og Jared. Tre bestevenner har presset seg inn i en sliten rustbøtte av en bil for å legge ut på en landeveistur med håp om å glemme sine vanskeligheter på slutten av sommeren. Men uansett hvor langt de kjører, kan de ikke unnslippe de skjulte hemmelighetene og den ulmende romantikken som truer med å forstyrre balansen i vennskapet deres - kanskje for alltid. Boka tar for seg alvorlige temaer som død, alkoholisme, skam og om det å stå til ansvar for noe.

Boka er på 295 sider.

Nicholls, Sally: An island of our own

Ny ungdomsroman om familie og vennskap fra vinneren av Waterstones Children's Book Prize. Søsknene Jonathan, Holly og Davy sliter med å overleve etter at moren døde og forsøker alt de kan å unngå at noen voksne tar hånd om dem. Når deres velstående og eksentriske grandtante Irene får slag går de for å besøke henne. Ute av stand til å snakke eller skrive, gir hun Holly noen bilder som kan føre dem til en arveskatt som kan løse alle deres problemer. Men Jonathan, Holly og Davy er ikke de eneste som er på jakt etter skatten.

Boka er på 221 sider.

Nadin, Joanna: Joe all alone

Når tretten år gamle Joe blir etterlatt i Peckham mens moren flyr til Spania på ferie, bestemmer han seg for å ta det som et eventyr, og en velkommen pause fra Dean, morens foreløpig siste kjæreste. Joe begynner å utforske nabolaget og inngår et slags vennskap med Asha, en flyktning som gjemmer seg i leiligheten til bestefaren sin. Men når det blir tomt for mat og penger, moren ikke kommer hjem og de lokale bøllene kommer litt for nært, innser Joe at tida er i ferd med å renne ut. Han tar en avgjørelse som vil forandre livet hans for alltid. Joanna Nadin er også kjent som forfatteren av bøkene om Krise-Kristine.

Boka er på 235 sider.

Lockhart, E.: We were liars

Vi er løgnerne. Vi er vakre, priviligerte og lever et sorgløst liv i luksus. Vi er nedbrutt og ødelagt. Dette er en historie om kjærlighet og romantikk. Dette er en historie om en tragedie. Hva er det som er løgn? Hva er det som er sant?

Boka er på 227 sider.

Alderson, Sarah: Out of control

Liva har flyttet til New York for å starte et nytt liv. Men når væpnede menn stormer inn i huset midt på natten og dreper alle bortsett fra henne, ser livet ut til å bli et mareritt. Snart er Liva på rømmen, og Jay ser ut til å være den eneste personen hun kan stole på. Problemet er at Jay og Liva ikke vet hvem de flykter fra. Men en ting er sikkert. De ukjente ønsker at Liva skal dø.

Boka er på 310 sider.

Dellaira, Ava: Love letters to the dead

Det hele begynte som en oppgave i engelsktimen. Skriv et brev til en død person. Laurel valgte Kurt Cobain. Han døde ung, det samme gjorde Laurels søster May. Så kanskje han forstår noe av det som Laurel har gått gjennom. Og snart begynner Laurel å skrive brev til flere døde mennesker. Janis Joplin, Heath Ledger, River Phoenix, Amelia Earhart. Det er som om hun ikke klarer å stoppe. Hun skriver om hvordan det er å begynne på en ny skole, få nye venner, den første forelskelsen, og hvordan familien ble knust etter at May døde. Men selv om Laurel finner trøst i å skrive brev, kan hun ikke stenge det virkelige livet ute for alltid.

Boka er på 327 sider.

Dowswell, Paul: Red Shadow

Russland 1940. Livet til 15 år gamle Misha endres når faren hans blir tilbud en jobb i Stalins innerste krets. De flytter inn i en luksuriøs leilighet i Kreml, men de begynner snart å tvile på det strålende nye Russland. Misha skjønner fort at det hemmelige politiet kan gjøre akkurat hva de vil. Hans egen mor blir arrestert og sendt i fengsel, og brått befinner Misha og kameraten seg i en kamp mot den mektige staten.

Boka er på 264 sider og har god, leselig skrift.

Green, John: The fault in our stars

Hazel er 16 år, og kommer aldri til å bli frisk igjen. Det har hun visst siden den dagen hun fikk kreftdiagnosen. I tre år har legene behandlet henne. I tre år har hun levd med dødsdommen. Hazel og Augustus møtes i en støttegruppe for kreftsyk ungdom. Begge har vært syke lenge, men nekter å være den tapre kreftpasienten som heroisk kjemper mot sykdommen med umenneskelige krefter og som aldri klager eller slutter å smile. De vet begge at de har hatt maks uflaks og at sjansen er stor for at de dør unge. Kreft er noe dritt. Men de liker hverandre. Etter hvert mer og mer. Og langsomt og forsiktig nærmer de seg, så forsiktig som det kan bli når én har et kunstig bein og den andre går rundt med en oksygentank på slep og en slange inn i nesa. Dette er en roman om liv og død. Om hvor morsomt, spennende og tragisk livet er. Dette er en fortelling om de store spørsmålene i livet. Det er ikke en bok om kreft og død. Det er en fortelling om å være ung og likevel stå med den ene foten i graven. Om å tro at man aldri kommer til å bli overrasket igjen. Og om å få sitt siste ønske oppfylt.

Boka er på 316 sider.

Rowell, Rainbow: Eleanor & Park

eleanorand-park

Året er 1986. Stedet er Omaha, Nebraska. 16-årige Eleanor har nettopp flyttet til byen med sin mor og småsøksen - og sin utilregnelige stefar. Hun føler seg tykk og bortkommen og da hun går inn på skolebussen første skoledag faller hun helt ut med sitt illrøde hår og buksene som holdes sammen av sikkerhetsnåler. Det er bare én ledig plass. Ved siden av Park. Kjekke og kule Park. Som også er utenfor, om enn på sin egen måte. Neste dag er plassen ved siden av Park ledig i. Langsom får de øyne opp for hverandre og blir forelsket, sånn som man forelsker seg for første gang, når man er 16 år. Eleanor og Park er to forelskede sekstenåringer som er kloke nok til å vite at den første kjærligheten sjelden varer, men som likevel er modige og desperate nok til å forsøke.

Boka er på 328 sider.

Rigby, Robert: The eagle trail

Det er andre verdenskrig i tyskokkuperte Antwerpen, og livet går sin gang for Paul Hansen. Helt til hans far blir skutt. Han får vite at foreldrene hans var en del av en motstandsgruppe, og nå blir han holdt skjult av Jo Theys, farens kamerat. Paul får beskjed om at han må forlate Antwerpen så snart som mulig, han må reise sørover gjennom Frankrike, over Pyeneene til Spania og derfra til England og friheten. Underveis blir Paul hjulpet av en gjeng modige menn og kvinner som er villige til å ofre alt i hans kamp for å overleve. Farer truer alltid rundt neste sving, men hvem kan Paul virkelig stole på? The Eagle Trail er en roman om tapperhet, svik og den første kjærligheten. Boken har korte kapitler og et høyt tempo, og egner seg for de som strever litt med lesingen.

Boka er på 286 sider.

Gleitzman, Morris: Too small to fail

En gutt, en jente og en kamel. Millioner av dollar, og en plan som ikke kan mislykkes. Eller kan den? Olivers foreldre eier en bank. Det har gjort dem veldig rike, veldig viktige og veldig travle. Oliver derimot, sliter i matte og det eneste han ønsker seg er valpen i den lokale dyrebutikken han pleier å besøke. Men så kjøpe en mystisk kvinne valpen og truer med å skade den hvis ikke Oliver gir henne tusen dollar. Det var nemlig alle sparepengene hennes, og hun gir Olivers foreldre skylden for at de er tapt. Oliver legger en plan, men ting går ikke helt slik han har tenkt…

Boka er på 184 sider.

Gibbons, Alan: Hate

Eves storesøster Rosie var alltid så sprudlende og levende. Hun elsket å være midtpunktet. Så en dag blir hun brutalt drept. Seks måneder senere treffer Eve på Anthony. Hun oppdager at han var tilstede den natten Rosie døde, og han gjorde ingenting for å hjelpe. Kan hun noen gang komme over det? "Hate" er en hardtslående thriller om vennskap, mot, tap og tilgivelse. Boken er basert på virkelige hendelser.

Boka er på 241 sider.

Singer, Nicky: The flask

Tolv år gamle Jess er knust av sorg etter å ha mistet tanten Edie, men gleder seg veldig til å bli storesøster til to tvillinggutter. I et skrivebord finner hun en mystisk flaske, den er så vakker at Jess begynner å tro at den inneholder en slags magisk livskraft. Og når hennes halvbrødre blir født kritisk syke, blir hun overbevist om at deres skjebne henger sammen med det at som skjer med flasken.

Boka er på 325 sider.

Carroll, Emma: Frost hollow hall

Will kommer på besøk til Tilly, og han utfordrer henne til å gå på skøyter opp til Frost Hollow Hall. Men ingen går i nærheten av det stedet lenger. Ryktene skal ha det til at huset er hjemsøkt. Det er ti år siden husets arving, Kit Barrington, druknet i innsjøen. Men Tilly er ikke engstelig, og blir med Will. Noe hun ikke burde ha gjort. Isen sprekker, og Tilly faller gjennom. Hun holder på å drukne. Idet hun nesten dør, ser hun en vakker engel i vannet som redder henne. Engelen er Kit Barringtons gjenferd. Kit trenger Tilly for å løse mysteriet om sin død, slik at han kan få hvile i fred.

Boka er på 362 sider.

Patterson, James: The worst years of my life

Rafe har allerede nok problemer hjemme og synes ikke han trenger flere, heldigvis har han en plan for at det første året på ungdomskolen. Bestevennen Leonardo tildeler ham poeng for å bryte samtlige av skolens regler: 5000 poeng for å tygge tyggegummi i klassen, 10 000 poeng for å løpe i gangen, 50 000 poeng for å utløse brannalarmen. Men etter hvert begynner leken å by på problemer for Rafe og han må avgjøre om det viktigste er å vinne, eller om han endelig skal klare å møte regler, mobbere og sannheter han har villet unngå.

Boka er på 281 sider.

Elson, Jane: A room full of chocolate

Mammaen til Grace har funnet en kul. Grace sitt lykkelige liv i Nord-London blir brått endret når hun blir sendt av gårde til bestefaren i Yorkshire mens moren er på sykehus. Grace savner moren så mye at det gjør vondt. Hun skjønner ikke helt hva som holder på å skje med moren. Og tilværelsen går fra vondt til verre når hun blir mobbet på skolen. Men den dagen Grace treffer Megan og grisen Claude er hun ikke lenger alene. Sammen med Megan og Claude føler Grace hun kan takle alt. I påsken er savnet etter moren aller størst, og Grace må komme seg til London. Med Megans hjelp klekker hun ut en rømningsplan som involverer grisen Claude, påskeegg med sjokolade og et risikabelt identitetsbytte. Men risikoen er verdt å ta hvis hun endelig får treffe mammaen sin.

Boka er på 250 sider.

Robinson, Jon: Nowhere

"Det kommer ingen for å redde oss. Ikke familien, ikke politiet. Ingen". Alyn, Jes, Ryan og Elsa er fanget i ingenmannsland. De befinner seg i en sementkube midt i en tett skog. De er til sammen hundre tenåringer fra hele landet. De er alle kriminelle. Men ingen kan huske å ha begått noen forbrytelse. Hvordan havnet de her? Hva er det fangevokterne vil? Og hvordan skal de klare å rømme? Nowhere er en konspirasjonsthriller som passer fra 11 år og oppover.

Boka er på 255 sider.

divergent

Roth, Veronica: Divergent

Dette er historien om Beatrice Rice, kalt Tris, som lever i et fremtidig Chicago. Samfunnet er delt inn i ulike grupper som dyrker frem ulike idealer. På 16-årsdagen må alle gjennom en test for å finne sin gruppe, og hvilken gruppe man er mest egnet til. I noen tilfeller viser testen at noen passer inn i flere grupper. Disse kalles Divergent, men man må selv velge. For Tris blir denne avgjørelsen svært vanskelig, og etter hvert skjønner hun at hun er fanget i et farlig spill hvor mangel på kontroll og uærlighet hersker. Spillet blir stadig farligere idet makthaverne skjønner hvem Tris egentlig er. Fortelling for ungdomstrinnet.

Boka er på 487 sider.

Flood, C. J.: Infinite sky

En fortelling om en sommer som forandret alt i en ung jentes liv. Fortellingen starter med en begravelse, og Iris som sørger over gutten i kisten. Men hvem er han? Sam, hennes sjelevenn eller Trick, som hun var forelsket i. I løpet av sommeren har en gruppe reisende slått seg ned på familiens eiendom. Mens broren blir sint opplever Iris sin første forelskelse. For tenåringer og unge voksne.

Boka er på 274 sider.

O'Hearn, Kate: Pegasus and the flame

Når Pegasus, den mystiske bevingede hingsten, lander på taket hennes mitt under en storm i New York City, blir livet til tretten år gamle Emily akkurat slik som i legenden: episke slag, grusomme monstre, vanvittige flyreiser på ryggen til Pegasus og et heroisk forsøk på å redde Olympus før den olympiske flammen brenner ut. Dette er første bind i en ny fantasyserie for barn fra ca 10 år og oppover.

Boka er på 344 sider.

Smith, Dan: My friend the enemy

Sommeren 1941. For Peter er krigen noe som utkjempes av en ansiktsløs fiende langt unna. Helt til den natten krigen kommer til han. Et tysk fly blir skutt ned over skogen som faren til Peter forvaltet før han dro ut i krigen. Peter stormer av gårde til ulykkesstedet for å se om han finner noe spennende han kan samle på. Men i stedet finner han en ung, skadet tysk pilot. Fienden er på samme sted som Peter. Og fienden er i trøbbel. Plutselig er det å hjelpe tyskeren det eneste riktige å gjøre.

Boka er på 305 sider.

Forman, Gayle: If I stay

17 år gamle Mia vokser opp med kjærlige og punk-inspirerte foreldre og en sprudlende lillebror. Mia deler ikke foreldrenes musikksmak. Hun er en svært begavet cellist og har en kjæreste som spiller i et rockeband. En dag drar hele familien på biltur. De kolliderer og foreldrene dør på stedet. Mia blir kjørt til sykehuset og historien følger legenes innsats for å redde livet hennes. I de brutale 24 timene som følger etter ulykken ser Mia seg selv utenfra, og hun observerer alle rundt seg og ser tilbake på det livet og de valgene hun har tatt. Men det vanskeligste valget hun må ta gjenstår, vil hun leve videre med smerten eller slippe taket. Dette er en fortelling om kjærlighetens kraft, familiens betydning og valg man må ta.

Boka er på 201 sider.

Black, Yelena: Dance of shadows

Vanessa Adler har kommet inn på en prestisjefull ballettskole, den samme skolen søsteren gikk på før hun forsvant. Vanessa føler at hun ikke kan leve opp til søsterens omdømme, men med sitt strålende røde hår og sin lyse hud, har hun en slags makt når hun danser. Snart tiltrekker hun seg oppmerksomhet fra tre menn: den nydelige Zep, den mystiske Justin og den store og gåtefulle koreografen Josef Zhalkovsky. Når Josef ber Vanessa danse i the Firebird, har hun liten anelse om de brennende kreftene som vil bli slippet løs. Dette er første bind i en ny fantasyserie for ungdom.

Boka er på 369 sider.

Byrne, Tanya: Follow me down

Det kjennes ut som verdens undergang når Adamma Okomma må forlate den kule ungdomsskolen i New York for å gå på en engelsk kostskole. Det betyr hvert fall slutten på det sosiale livet. Men så blir hun kjent med Scarlett Chiltern, som viser henne kostskolens mørke kriker og kroker. Adamma innser at skolen har mer for seg enn hockeykøller og skoleuniformer, og hun blir også bestevenn med Scarlett. Men når de begge forelsker seg i den samme gutten blir ting alt annet enn rosenrødt.

Boka er på 358 sider.

Walden, Mark: Earthfall

Sam ser merkelige fartøyer i lufta over London idet han våkner opp. Mens han stirrer opp på himmelen, beveger mennesker seg lydløst mot de enorme romskipene som gir fra seg en skarp og skingrende lyd. Og kun Sam virker immun mot signalet. Seks måneder senere er Sam helt alene i London, og han er blitt skadet av en flygende drone. Han skjønner at han vil dø uten medisinsk hjelp. Nok en gang forsøker en drone å angripe han. Men denne gangen blir dronen skutt ned av et maskingevær. Sam skjønner fort at han ikke lenger er alene. Dronen skulle ha tatt livet av han, men han er i live. Kampen om jorda er i ferd med å begynne.

KONTAKT OSS:

Google+