5 høydepunkter denne uken

Sven Egil Omdal

Kom og lær mer om Martin Luther, medienes rolle i USA-valget og om Stavanger-musiker Thorbjørn Grønning. Cinemateket starter sesongen med Rashomon (1950).

Fem høydepunkter fra uken 16.-22. januar på Sølvberget:

1. Vitenskapsakademiet om Martin Luther. For 500 år siden slo den tyske teologiprofessoren opp noen teser på en slottsdør. Hvordan kunne en vitenskapelig drøfting om bot sprenge den vesteuropeiske kirken? Foredrag ved postdoktor Joar Haga, Det teologiske Menighetsfakultet.
Onsdag 18. januar klokken 19, Møteplassen i 1. etasje

Sven Egil Omdal

2. Sven Egil Omdal, forfatter og velkjent spaltist, holder ukens torsdagsbokprat. Hva skjedde med medias makt og den frie presse under valgkampen i fjor? Har den seriøse pressen utspilt sin rolle når en mann som Donald Trump kan bli valgt til verdens viktigste politiske verv?
Torsdag 19. januar klokken 12, kinosal 5

3. Rashomon (1950) satte japansk film på kartet i Vesten, og innleder Sølvberget cinematek sin vårsesong . En regnfull kveld sitter noen reisende og forteller den tragiske historien om hvordan samuraien Takehiro døde. Etter hvert viser det seg at alle har sin egen versjon. Regissert av Akira Kurosawa.
Torsdag 19. januar klokken 18, kinosal 7 (Billetter via SF Kino. )

4. Internasjonal kulturkafé tar deg med på en gastronomisk rundreise denne våren også. På årets første kulturkafé serveres mat fra Pakistan. Lekekrok, hyggelige priser og kanskje sang og musikk.
Lørdag 21. januar klokken 12, Nytorget 1 (inngang fra Vaisenhusgaten)

Galskapens teater

5. Thorbjørn Grønning var en elektronikapioner fra Stavanger som ga ut tre plater og tekstheftet Landskap på 1980-tallet. Forfatter Arild Rein forteller historien om Grønnings musikk og samtid, sammen med Geir Lund, som var en del av kretsen rundt Grønning. Vi selger samtidig restopplaget av Thorbjørn Grønnings meget sjeldne LP Galskapens Teater for kr. 200,-
Lørdag 21. januar klokken 14, Kjelleren på Sølvberget