Hopp til hovedinnhold
Min side

Hvordan gjennomføre en fordypningsoppgave?

Hva er egentlig en fordypningsoppgave? Hva kan jeg fordype meg i? Hvordan skal jeg bli ferdig? Og hva er en problemstilling? Vi håper du blir du litt klokere etter å ha lest denne artikkelen.

Hva skal jeg skrive om?

Det finnes mange muligheter når det gjelder valg av emne og tekster til fordypningsoppgaven, men selv om mulighetene er mange, er det ikke alltid like lett å bestemme seg for hva man vil fordype seg i.

Hvor finner jeg stoff om forfatterskap og tekster?

Biblioteket har en stor samling med litteraturhistorie, oppslagsverk, biografier og tekstanalyser. Søk etter bøker eller ta deg en tur på biblioteket og få hjelp av en bibliotekar. Kanskje oppdager du nye, interessante bøker i hyllene. 

Har du ikke bestemt deg for problemstilling?

Og når du endelig har bestemt deg for hva du skal skrive om, og du tror at livet vil gå videre og du er overbevist om at et særemne er innen rekkevidde, så kommer spørsmålet, men hva er problemstillingen din, spør læreren eller mor eller medelever.

Filmanalyse

Overgang fra bok til film er alltid et spennende tema, men her gir vi deg også tips om alt fra spagehettiwestern, anime - japansk tegnefilm, film noir til komedier

Tegneserier

Se på overgang fra roman til tegn, tegneserieroman, striper versus tegneserieroman, sammenlign tegneserieskapere eller se på utviklingen i utgivelsene til en bestemt tegneserieskaper

Lokale forfattere

Her finner du vår alfabetiske liste over forfattere som alle har tilknytning til Rogaland.

Google+