Hva leter du etter?

Les en klassiker med Sølvberget

I hele vår har Sølvbergets formidlere lest norske klassikere. Her kan du se hva de syntes. 

Som en del Obstfelder 150 år henter vi fram norske klassikere knyttet til serien Norsk litteratur 1866-2016. Dette er en serie på til sammen åtte lørdagsforedrag.

Sølvbergets formidlere har lest bøkene, og det har blitt lagt inn artikler og podcaster om foredragene og bøkene på obstfelder.no. Vi håper det kan være forslag til romaner for litteraturgrupper og alle dere andre som tenker at den klassikeren der, den skulle jeg ha lest. Biblioteket har kjøpt inn ekstra eksemplarer av alle bøkene, og de er også tilgjengelige som e-bok.

Sølvbergets utvalgte klassikere knyttet til periodene (klikk på bokas tittel for å bestille den):

1866-1886:

Alexander L. Kielland: Novelletter (1879)

Jonas Lie: Familien på Gilje (1883)

Sølvbergets formidlere har lest Alexander L. Kiellands Novelletter og Jonas Lies Familien på Gilje. Hør podcast med Åsmund Ådnøy i intervju med Marte Moen Danielsen og Eli Seim, og les Elis artikkel om hvordan det gikk da litteraturgruppa skulle lese Jonas Lie.

1886-1906:

Amalie Skram: På St. Jørgen (1895)

Knut Hamsun: Pan (1894)

Christian Tønnessen leste Pan med blandet glede, les hans omtale. Marita Aksnes og Tomas Gustafsson leste På St. Jørgen av Amalie Skram og Pan av Knut Hamsun. Hør deres meninger i podcasten under:

1906-1926:

Olav Duun: Mennesket og maktene (1938)

Sigrid Undset: Jenny (1911)

Hør podcasten hvor Anne Liv Tønnessen og Marita Aksnes diskuterer bøkene:

Hild Bakka leste Mennesket og maktene av Olav Duun. Her er hennes tanker om boka og forfatteren.

1926-1946:

Cora Sandel: Alberte og Jakob (1926)

Hild Bakka skrev etter å ha lest Alberte-trilogien: Det er stemningen i romanene om Alberte som som blir værende igjen i leseren etter endt lesning, og det er denne stemningen - mer enn handlingen - som gjør Alberte-trilogien til en intens leseropplevelse, og til en av mine favoritter innen norsk litteratur. Du kan lese resten av hennes anmeldelse her.

Sigurd Hoel: Syndere i sommersol (1927)

Åsmund Ådnøy valgte å twitre om sine inntrykk underveis mens han leste denne boka, med emneknaggen #lesesammen. Hvordan han opplevde denne klassikeren kan du se her.

Hør også Janneken Øverlands guide til norsk litteratur i mellomkrigstiden. 21. mai gjestet forfatteren og redaktøren Sølvberget for å snakke om årene 1926-46 i norsk litteratur.



Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙