Min side

Slik låner du norske ebøker

Vil du komme i gang med ebøker? I denne artikkelen finner du all informasjonen du trenger.

eBokBib-logo-2

Tilbudet om å låne ebøker via tjenesten eBokBib  blir stadig mer populært. eBokBib lar deg låne ebøker fra bibliotekene i Norge, og tilbudet gir deg alle funksjoner du har behov for når du vil låne og lese ebøker. Etter at vi på Sølvberget startet opp  med tilbudet i slutten av mars i 2013 har mange tusen brukt tjenesten. Sølvberget lånte ut 33572 e-bøker i 2016. Det er mest i landet og en vekst på 13 prosent. 5 prosent av det totale utlånet på Sølvberget.  I tillegg lanserte vi i 2016 tjenesten Overdrive som byr på muligheten til å låne engelske e-bøker og e-lydbøker.

Mange titler - ebøker i hele Rogaland

I skrivende stund har vi over 7500 bøker fordelt på nesten 3500 titler, og utvalget utvides stadig. Du kan låne fem bøker om gangen, du kan gi vurderinger av bøkene og du kan reservere eksemplarer som er utlånt. Tilbudet er gratis og du slipper å tenke på gebyrer!

Hvordan? Hvorfor? Hvor lenge? Hvem kan bruke appen?

• Last ned appen på nettbrettet ditt. Appen finnes både på iOS  og for Android
  • Logg inn med lånernummer og pinkoden din.
  • Lån bøker!

Står du fast? Trenger du hjelp? Du finner en omfattende liste over ofte stilte spørsmål på ebokbib.no

Nyttig informasjon:

• Alle lånere som er tilknyttet Stavanger bibliotek kan benytte seg av det. Lånere som er tilknyttet andre bibliotek kan koble sitt nasjonale kort til Stavanger bibliotek.
  • Bøkene er veldig små – så det kommer ikke store utgifter dersom folk laster ned på vinterfjellet.
  • Bøkene kan leveres inn når du er ferdige med dem – etter endt lånetid forsvinner de bare fra kontoen.
  • Lånetiden er tre uker, med mulighet for å fornye 1 gang (dersom det ikke er venteliste).
  • Man kan låne fem bøker om gangen.
  • Fungerer på iPad/iPhone/iPod touch og Android
  • Bøkene kan leses på flere enheter. Leseposisjon vil bli synkronisert på tvers av disse dersom man er koblet på Internett.
  • Under "Anbefalinger" finner du ferske lesetips fra våre bibliotekarer.
  • Melding om reserverte bøker som er lagt av til deg kommer direkte på nettbrettet/telefonen.
  • Det er tilgjengelig flere skriftstørrelser.
  • Det er tilgjengelig smaksprøver av bøkene. Smaksprøvene består av de første sidene i boka. Disse kan leses uavhengig av om boka er ledig.

Les mer om appen på Ebokbib.no

Lurer du på noe? - Ikke nøl med å ta kontakt. Følg @Solvberget  på Twitter eller på Facebook

Lite ledig? Finner du ikke boken?

Husk at du kan få oversikt over alle ledige bøker ved å velge menypunktet Ledig og Finn alle ledig i menyen:

FullSizeRender (1)

Nye anbefalinger

Bibliotekarene våre legger stadig inn lister med boktips under Anbefalinger i eBokBib. Her er et eksempel: