Hopp til hovedinnhold
SØLVBERGET

Velkommen til fylkets best besøkte kulturinstitusjon!

Musikksamlingen flyttes til 3. etasje

Musikksamlingen flyttes fra 2. til 3. etasje. 

SØLVBERGET
0

"Nå vil æ færra til Mexico"

I disse dager feirer Meksikansk forening de dødes dag og kommende lørdag kan du spise ekte meksikansk mat på den internasjonale kafeen på Nytorget.  Ble du litt nysgjerrig på det mellomamerikanske landet nå, kanskje?  Du kan selvsagt slå opp i aviser og leksika og lese deg opp på historie og kultur, men vil du vite hvordan folk virkelig har det, kan skjønnlitteraturen være en vel så god kilde til innsikt.  Vi har noen lesetips til deg.

Lesetips

Den internasjonale bamsedagen

Hvert år feires den internasjonale bamsedagen på president Theodore Roosevelts bursdag, 27. oktober. 

BARN OG UNGDOM
0
Britt-Synnøve Johansen

Søndagsbarn: Skakke sanger og skumle fjes

Denne uken blir det Halloween-konsert med Britt-Synnøve Johansen (vokal), Johan Egdetveit (trekkspill) og John Lilja (kontrabass).

Søndagsbarn

Boktips for deg som skal lese nynorsk

BOKTIPS: "Læraren har sagt at eg må lese ei nynorsk bok!" Rett som det er, får vi besøk av elever som nesten høres litt fornærma ut over beskjeden fra læreren. Fortvil ikke, det finnes massevis av gode nynorske bøker og vi som jobber på Sølvberget vil gjøre vårt beste for at dere skal finne ei bok dere liker. Her kommer en liten førstehjelpliste: 

Lesetips
Fotograf: Rebecca Jafari

Fotoutstilling: Først og fremst barn

Hvordan er det å leve barndommen sin i asylmottak? Onsdag 19. oktober åpner utstillingen Først og fremst barn i Møteplassen.

SØLVBERGET

Podcaster: Hør lyden fra Sølvberget

Gikk du glipp av et arrangement hos oss, eller vil du ha boktips fra våre ansatte? Lytt til podcastene våre.

STAVANGER BIBLIOTEK
0

Matt Baker: en amerikansk pioner

TEGNESERIE: Matt Baker lagde en av de første grafiske romanene. I tillegg kunne han tegne så tiltrekkende kvinner at noen anså ham som en trussel. 

Lesetips
0
Aase Texmon Rygh-utstilling på Sølvberget

Få med deg omvisninger i galleriet

I høst kan du se arbeider av modernismens «Grand Old Lady» innen norsk skulptur i galleriet på Sølvberget. Mandager, torsdager og lørdager er det omvisninger i utstillingen "Evighetens form".

SØLVBERGET GALLERI

Får hakkespettene hodepine?

Hvorfor har Jupiter 67 måner og vi bare 1? Og hva ville skjedd om alle mennesker plutselig forsvant? Få svar på biblioteket! 

STAVANGER BIBLIOTEK
0
Google+