Hopp til hovedinnhold

Norrøn mytologi i populærkulturen

Er det rart det dukker opp norrøn mytologi i litteraturen?

Læring

Anbefalinger fra Astrid, Aurora og Petra

Ungdomsskoleelevene Astrid, Aurora og Petra hadde nettopp arbeidsuke på Sølvberget. I løpet av tre dager fikk de bl.a. være med på klassebesøk, vakter i biblioteket og pynting til Barnas verdensdag. Før de slutta ga de oss noen anbefalinger om bøker, tv-serier og musikk. 

Lesetips for barn og unge

Filmmusikk

Bildet ovenfor er fra Alfred Hitchcock's Psycho, og det er nesten rart å se det uten lyden av skriket og musikken til Bernard Herrmann. Noen ganger er film og musikk så komplementære at de går opp i en høyere kunstnerisk enhet. Vi har spurt et knippe lokale kulturfolk hvilken filmmusikk de setter høyest.

Musikktips

Gode barnebøker på skjerm

Liker ungene dine iPaden sin bedre enn bøkene? Gi dem en barnebok-app!

Lesetips for barn og unge

Den sexistiske feministen

Hvorfor hadde ikke Tomas lest bøker skrevet av kvinner? Hild forsøker å finne noen svar.

Lesetips

8 boktips for 8. mars

Vi har tatt utgangspunkt i kvinneskjebner i andre land, bøkene vi har valgt spenner vidt. Noen har en mørk stemning, mens andre har et glimt av håp, den siste er tvers igjennom feelgood!

Lesetips

Lyden av Bollywood

I India kan ingen tenke seg film uten sang og dans

Musikktips

Ny faglitteratur

Ukrainas historie,  genetikk og bier er noe av det nye du finner i hyllene.

Lesetips

Den niende kunstart

Tegneserier kan handle om så mye mer nå enn for noen tiår siden da tegneserier var synonymt med superhelter, Fantomet og Donald Duck. Gradvis har mediet forandret seg til å bli til det, franskmennene kaller, den niende kunstarten. Her er noen eksempler på forskjellige serier som har ankommet biblioteket den siste tiden.

Lesetips

56 anbefalinger fra Marit Egaas

Marit Egaas har hatt siste dag som kulturhussjef, etter ti år i jobben. Vi slapp henne selvsagt ikke ut dørene uten å samle alle hennes anbefalinger fra disse årene.

Anbefalinger
Google+