Hopp til hovedinnhold

Dude of All Dudes

Visste du at My Heart Will Go On på tverrfløyte nesten ble en del av Birmingham Hoe? Og at Tore Pangs artistnavn er inspirert av låten Tore Tang? Torsdag blir Morten Abel intervjuet på Sølvberget av Aftenbladets Leif Tore Lindø.

Musikktips

Den første forelskelsen

Når kommer egentlig den første forelskelsen? For noen er det allerede som barn at man kan kjenne på suget i mellomgulvet og varmen i kinnene, andre må vente litt lenger. Her er bøkene for deg som liker å lese om forelskelse!

Lesetips

Hør Eva Bratholm og Joar Hoel Larsens bokprat om året 1968

Selv kinosal 1 ble for liten da Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen hadde bokprat om det dramatiske året 1968. Hvis du gikk glipp av den, kan du høre Bratholm og Larsen her.

Anbefalinger

Anbefalinger fra Vilde, Alma og Tiril

15-åringene Alma, Tiril og Vilde har arbeidsuke hos oss. Her er deres kulturfavoritter!

Lesetips for barn og unge

Ny musikk

Gjennom hele 2018 skal Ebbe, Lotte, Anne Helen, Olav og Christian anbefale nye musikkutgivelser. 

Musikktips

Ny skjønnlitteratur i januar

Er du blant dem som liker å lese nabolandslitteraturen på originalspråket?  Da må du ta en titt i i hylla for svensk og dansk litteratur.  Nå har vi nettopp fått inn noen av de beste romanene som ble utgitt i Sverige og Danmark i fjor.  Dessuten kan vi by på et par flunkende nye kriminalromaner, en novellesamling av en Nobelprisinnehaver, samt Johan Harstads helt ferske roman.  Klikk på titlene hvis du vil låne bøkene

Lesetips

Norske ødegårder: Der ingen kunne bu

Øystein Morten beviser med sin bok Norske ødegårder at han er landets mest leseverdige historiker.

Lesetips

Å reise til OL

Se opp, Pyeongchang, her kommer vi! Hvordan skjedde det?

Lesetips

Podcast om godhet i litteraturen

Det er mye smerte i det norske folk, i alle fall hvis vi skal tro skjønnlitteraturen som utgis. Aud Jorunn Aano slår et slag for bøker om menneskelig godhet.

Lesetips

Hva er likheten mellom Kielland, Bjarte Tjøstheim og Brynjar Meling?

De er alle fra Rogaland og kjent for å være noe helt annet enn musikere. Allikevel er de altså musikere også. Denne brokete forsamling av døde og levende er kanskje det nærmeste vi kommer Rogalands renessansemenn? Her er en haug med andre også. 

Musikktips

Årets bok 2017: de nominerte

For 18. år på rad arrangerer Sølvberget lesekonkurransen Årets bok. I år er det 309 påmeldte klasser, og da omlag 7000 elever. Her er bøkene de skal lese.

Lesetips for barn og unge

Ny faglitteratur i hyllene i januar

Tarmhelse, klassisk fajanse og katters atferd og velferd er noe av det du kan lese om i de nye bøkene i 3. og 4. etasje på Sølvberget.

Lesetips
Google+