Hopp til hovedinnhold

Lån Glassjenta som lydbok

LYDBOK: I samarbeid med Stavanger Aftenblad har vi nå gjort den omfattende avisartikkelen "Glassjenta" tilgjengelig som lydbok. 

Anbefalinger

God grønn sommer

Den ultimate sommermaten er for mange grillmat og is. Men hva griller man hvis man ikke spiser pølser eller kotelettene? Og hva med is hvis man helst vil unngå melk? 

Lesetips

Sølvbergets superformidlere løfter 2015-perlene

I skyggen av bøkene alle snakker om finnes det kvalitet i massevis. Hør podcasten fra Sølvberget!

Lesetips

Kjærlighet i tåkeheimen

Kazuo Ishiguro får nobelprisen i litteratur for 2017. I En kjempe begravd begir han seg ut i Tolkien-land. Historien om reisen til det eldre paret Axl og Beatrice er fascinerende stillferdig.

Lesetips

Pageturner om klimakrisen (og antropocen)

Den sjette utryddelsen av Elizabeth Kolbert blir av mange fremholdt som en av vår tids viktigste bøker fordi den klarer å formidle vår tids største problem på en lettfattelig og utrolig nok underholdende måte. Boka er noe så sjeldent som en pageturner om en tilsynelatende pre-apokalyptisk samtid. 

Lesetips

Mens vi venter på Twin Peaks

TV-SERIER: Er du blant de mange som lengter etter nye Twin Peaks-episoder? Da kan du blant annet trøste deg med O.J. Simpson, Vinyl, Saul, Stephen King, House of Cards, The Americans og Daredevil i vår. 

Filmtips

Røff guide til jamaicansk populærmusikk

Her får du en stor sol av en spilleliste, samt 22 grunner (med tilhørende lytteeksempler) til hvorfor jeg elsker jamaicansk populærmusikk.

Musikktips

Lån filmer som vant Gullbjørnen ved filmfestivalen i Berlin

Filmfestivalen i Berlin deler hver vinter ut Gullbjørnen til beste film. Mange av vinnerfilmene fra tidligere år kan du låne hos oss.

Filmtips

De kommer fra landene på undersiden

Fryser du? I Australia eller New Zealand er det godt og varmt, og landene feirer nasjonaldager i januar og februar.

Lesetips

Musikkbibliotekets julekalender

Har du et lettere manisk ønske om å komme i julestemning så fort som mulig? Bare vent til vi åpner luke 10! Eller føler du plutselig at du bare må ha en reseptbelagt medisin for å slappe av? Vi har det du trenger bak luke 3. 

Musikktips

Woody Allen 80 år - lån filmene

FILM: Life is full of misery, loneliness, and suffering - and it's all over much too soon.

Filmtips

Dersom livet var en bok

Hva om det er et liv etter døden - ikke i en himmel eller et helvete, men i en bok eller et kunstverk som du selv blir en levende del av. Hvilken ville du valgt?

Lesetips
Google+