Hopp til hovedinnhold

Podcast: - Barnelitteraturen er blitt mer humoristisk

Humor og ordlek har fått større plass i barnelitteraturen de siste årene, slår Barnebiblås Siv-Merethe Søbye og Eli-Gunn Rønning Buvik fast. Hør podcasten!

Lesetips for barn og unge

#lesesammen: Syndere i sommersol

Sigurd Hoels Syndere i sommersol lest og samtidig kommentert på Twitter.

Obstfelder 150 år

Bli kjent med nobelprisvinner Patrick Modianos verden

Da Patrick Modiano vant Nobels Litteraturpris i 2014, virket det som om reaksjonene i litteraturkretser var like lavmælte som enkelte av romanene hans kan være. 

Lesetips

Forlagsredaktørens favoritter

Asbjørn Øverås, redaktør i Aschehoug forlag, har vunnet Trofastprisen, som deles ut til en person som har gjort en iherdig innsats og vist et utrettelig engasjement for oversatt skjønnlitteratur. 21. april besøkte han Sølvberget for å fortelle om noen av de beste bøkene han har lest.

Lesetips

Her er Stavanger-barns favorittbøker siden 1999

I 16 år har elever fra Stavanger kåret sine favorittbøker i regi av Barnebiblå på Sølvberget. Lesekonkurransen Årets bok samler tusenvis av deltakere hvert år. Vi har listen over tidligere vinnere – lån dem hos oss!

Lesetips for barn og unge

Podcaster: Kristin Hoffmann, Den feministiske revolusjonen, Asli Erdogan

Hør ferske podcaster fra arrangementer på Sølvberget.

Anbefalinger

Lån Glassjenta som lydbok

LYDBOK: I samarbeid med Stavanger Aftenblad har vi nå gjort den omfattende avisartikkelen "Glassjenta" tilgjengelig som lydbok. 

Anbefalinger

God grønn sommer

Den ultimate sommermaten er for mange grillmat og is. Men hva griller man hvis man ikke spiser pølser eller kotelettene? Og hva med is hvis man helst vil unngå melk? 

Lesetips

Sølvbergets superformidlere løfter 2015-perlene

I skyggen av bøkene alle snakker om finnes det kvalitet i massevis. Hør podcasten fra Sølvberget!

Lesetips

Kjærlighet i tåkeheimen

Kazuo Ishiguro får nobelprisen i litteratur for 2017. I En kjempe begravd begir han seg ut i Tolkien-land. Historien om reisen til det eldre paret Axl og Beatrice er fascinerende stillferdig.

Lesetips

Pageturner om klimakrisen (og antropocen)

Den sjette utryddelsen av Elizabeth Kolbert blir av mange fremholdt som en av vår tids viktigste bøker fordi den klarer å formidle vår tids største problem på en lettfattelig og utrolig nok underholdende måte. Boka er noe så sjeldent som en pageturner om en tilsynelatende pre-apokalyptisk samtid. 

Lesetips

Mens vi venter på Twin Peaks

TV-SERIER: Er du blant de mange som lengter etter nye Twin Peaks-episoder? Da kan du blant annet trøste deg med O.J. Simpson, Vinyl, Saul, Stephen King, House of Cards, The Americans og Daredevil i vår. 

Filmtips
Google+