Sølvberget cinematek: Mulholland Drive (2001)

Gåtefull Lynch-klassiker på cinemateket torsdag 7. desember kl. 18:00 og tirsdag 12. desember kl. 12:00.

mulholland drive poster

MULHOLLAND DRIVE
USA 2001
Regi: David Lynch
Med: Justin Theroux, Naomi Watts, Laura Elena Harring, Ann Miller, Dan Hedaya
Engelsk tale, utekstet
DCP, 2t 26min. A: 15 år
Kjøp billett her

Frenetisk jitterbugdansing. Så: Ung kvinne ankommer LA. Hun skal prøve seg som skuespiller og har fått låne sin tantes leilighet. Forbløffet oppdager hun at det allerede bor noen der. Ny tråd: En mann forteller om et stadig tilbakevendende mareritt, der en underlig skapning holder til bak dineren der han nå sitter. Han beslutter å gå bak for å se, bare forsikre seg om at det hele er oppspinn og fantasi. Enda en tråd: En ung regissør opplever plutselig et voldsomt press om å la ukjent skuespillerinne få hovedrollen i hans neste film. Den ene underlige hendelsen etter den andre…Dette er bare bitte litt av alt som skal skje i Mulholland Drive, en bisarr rekke hendelser som denne nervepirrende, forførende og vidunderlig forvirrende drømmen av en film er. Den har alt – strålende karakterer, et forførende soundtrack, mystikk, drama og en sterk kjærlighetshistorie, og beveger seg som mange av Lynch’ filmer i grenseland mellom det mytiske og mystiske, mellom drøm og virkelighet.

For mer  Lynch:
Tidligere i år var mannen igjen aktuell med en ny sesong av den grensesprengende tv-serien Twin Peaks. På biblioteket kan du for øvrig låne med deg det aller meste av hans filmer samt den  ferske dokumentaren "David Lynch: the art life" , som gir et personlig innblikk i den særegne kunstnerens liv.
David Lynch på biblioteket