Hopp til hovedinnhold

Ny faglitteratur i februar

Yoga for gravide, hekling av kosedyr, hvordan bli kvitt depresjon og Ståle Solbakken sin selvbiografi er noe av det nye du finner i hyllene i februar.

Den niende kunstart

Tegneserier kan handle om så mye mer nå enn for noen tiår siden da tegneserier var synonymt med superhelter, Fantomet og Donald Duck. Gradvis har mediet forandret seg til å bli til det, franskmennene kaller, den niende kunstarten. Her er noen eksempler på forskjellige serier som har ankommet biblioteket den siste tiden.

56 anbefalinger fra Marit Egaas

Marit Egaas slutter som kulturhussjef i mars 2018 etter ti år i jobben. Vi slipper henne selvsagt ikke ut dørene uten å samle alle hennes anbefalinger fra disse årene.

Den første forelskelsen

Når kommer egentlig den første forelskelsen? For noen er det allerede som barn at man kan kjenne på suget i mellomgulvet og varmen i kinnene, andre må vente litt lenger. Her er bøkene for deg som liker å lese om forelskelse!

Hør Eva Bratholm og Joar Hoel Larsens bokprat om året 1968

Selv kinosal 1 ble for liten da Eva Bratholm og Joar Hoel Larsen hadde bokprat om det dramatiske året 1968. Hvis du gikk glipp av den, kan du høre Bratholm og Larsen her.

Ny skjønnlitteratur i januar

Er du blant dem som liker å lese nabolandslitteraturen på originalspråket?  Da må du ta en titt i i hylla for svensk og dansk litteratur.  Nå har vi nettopp fått inn noen av de beste romanene som ble utgitt i Sverige og Danmark i fjor.  Dessuten kan vi by på et par flunkende nye kriminalromaner, en novellesamling av en Nobelprisinnehaver, samt Johan Harstads helt ferske roman.  Klikk på titlene hvis du vil låne bøkene

Norske ødegårder: Der ingen kunne bu

Øystein Morten beviser med sin bok Norske ødegårder at han er landets mest leseverdige historiker.

Å reise til OL

Se opp, Pyeongchang, her kommer vi! Hvordan skjedde det?

Podcast om godhet i litteraturen

Det er mye smerte i det norske folk, i alle fall hvis vi skal tro skjønnlitteraturen som utgis. Aud Jorunn Aano slår et slag for bøker om menneskelig godhet.

Ny faglitteratur i hyllene i januar

Tarmhelse, klassisk fajanse og katters atferd og velferd er noe av det du kan lese om i de nye bøkene i 3. og 4. etasje på Sølvberget.

Google+