Hopp til hovedinnhold
Min side

@booktomas driver lesesirkel på Instagram

Som @booktomas gir Sølvbergets bibliotekar Tomas Gustafsson boktips til lesere over hele verden.

Ny skjønnlitteratur (mars)

Hvordan oppsummeres det 20. århundre av en hundreåring som har begått ti drap? Det får du svar på i Raphael Ignatius Phoenix' siste vitnesbyrd, som er én av mange nye romaner vi har fått inn i mars. 

Hillbilly Elegy: A Memoir of a Family and Culture in Crisis

This is a memoir about the poorest white people of America, written by J. D. Vance; one of the few to make it out.

Hvorfor fremmedfrykt?

I Europa ser vi en stadig større frykt for islam. Men hvorfor er det egentlig sånn?

Damer du skulle ha møtt

Hvorfor markere kvinnedagen? Hva er feminisme? Og hvilke utfordringer møter kvinner i dag? Få svar i 3. etasje på Sølvberget. 

Fortsettelse følger

Bok nummer elleve om Jo Nesbøs politimann Harry Hole kommer i disse dager. Vi har samlet kjente og ukjente romanserier i første etasje.

Å komme til et fremmed land

Folk har til alle tider flyttet på seg - noen av eventyrlyst eller kjærlighet, andre på grunn av katastrofer, fattigdom eller krig og forfølgelse.  Hvordan er det egentlig å komme fram til et nytt sted, et fremmed land? Det kan du få et innblikk i ved å lese disse bøkene

Podcast: Det norske bokåret 2016

Linn Tønnessen og Mette Langeland har til sammen lest omtrent 150 bøker fra det norske bokåret 2016.  Hva har de funnet ut?

Ny skjønnlitteratur (februar)

Det renner inn nye og kjekke bøker i hyllene våre hver måned. Dette er februars utvalgte nyheter, og til sammen kan de gi en reise jorda rundt.

Ungdomsbøker med tunge tema

De siste ungdomsbøkene jeg har lest tar opp mange tunge tema: Mobbing, skolepress, sosial angst, psykiske problemer, alvorlig sykdom og ulovlig innvandring. Allikevel har det vært utrolig gode leseopplevelser! 

Google+