Min side

Diktbøker for barn

De siste 20 årene har det kommet mange flotte diktsamlinger for barn og unge. Her er noen av våre favoritter.

Vilde og Kjerstis beste boktips

Ungdomsskoleelevene Vilde Svela Mjeldheim og Kjersti Stuen hadde arbeidsuke hos oss i vinter. Vi benyttet sjansen til å spille inn noen boktips med dem.

Biografier om sterke kvinner

Det er skrevet en rekke biografier for barn og unge om sterke kvinner, som f.eks. Malala Yousafzai, Kleopatra, Gro Harlem Brundtland og Marit Bjørgen. Her på biblioteket finner du trolig flesteparten av de som er utgitt i Norge.

Biblåkids: Arne Svingen

Hvor mange bøker har Arne Svingen skrevet, hvorfor ble han forfatter og hvor sannsynlig er det at favorittlaget hans vinner Premier League?

Hvordan skape gode podcaster om barnelitteratur?

Podcasterne Arne Svingen, Johanna Lindbäck og Lisa Bjärbo møttes på Nordisk barnebokkonferanse for å utveksle erfaringer.

Ungdomsbøker med tunge tema

De siste ungdomsbøkene jeg har lest tar opp mange tunge tema: Mobbing, skolepress, sosial angst, psykiske problemer, alvorlig sykdom og ulovlig innvandring. Allikevel har det vært utrolig gode leseopplevelser!

Se film fra barnebokbadet i Oltedal

Her kan du se hvordan det gikk da femteklassingene Vetle, Martin og Julie intervjuet illustratør Kristoffer Kjølberg og forfatter Marius Horn Molaug.

Illustratørenes favoritter

Vi har spurt seks av illustratørene som gjester Nordisk barnebokkonferanse hvilke billedbøker som er deres favoritter.

Leseliste til NBBK

Temaet for årets konferanse er Den visuelle vendingen. Illustrasjon, bildebøker og tegneserier vil derfor stå sentralt i programmet. Her er en forsøksvis komplett leseliste med over 70 aktuelle bøker!

Årets bok 2016: Dette er de nominerte

For sekstende gang har Barne- og ungdomsbiblioteket invitert alle 1.-7. klasser i Stavanger til lesekonkurransen Årets bok. I år er det 313 klasser som har meldt seg på. Lesingen foregår fra 23.  januar til og med 5. mai.