Ville du tatt hevn?

Tenker du noen ganger at du skulle tatt hevn, og at du skulle gjort igjen? Rebekka har satt sammen en liste med aktuelle ungdomsbøker hvor hevn og hevndrap er tema.

Liker du å knekke koder med William Wenton?

Likte du serien om William Wenton? På Sølvberget har vi flere spennende bøker som passer for deg!

Harry Potter, hvor ble det av deg i alt mylderet?

Hva kjennetegner dagens barne- og ungdomslitteratur? Inntrykk og inspirasjon fra Bologna Children's Book Fair 2018.

Påskekrim for millennials

Nå nærmer påsken seg med stormskritt og tradisjonen tro er det kriminalromaner som står på leseplanen. Her har vi samlet sammen noen gode eksempler på nettopp dette for millennials*.

Anbefalinger fra Astrid, Aurora og Petra

Ungdomsskoleelevene Astrid, Aurora og Petra hadde nettopp arbeidsuke på Sølvberget. I løpet av tre dager fikk de bl.a. være med på klassebesøk, vakter i biblioteket og pynting til Barnas verdensdag. Før de slutta ga de oss noen anbefalinger om bøker, tv-serier og musikk.

Gode barnebøker på skjerm

Liker ungene dine iPaden sin bedre enn bøkene? Gi dem en barnebok-app!

Bra bildebøker

Her finner du et utvalg gode bildebøker som spiller på humor og har flotte illustrasjoner. Noen er veldig populære, andre er gjemte skatter.

Den første forelskelsen

Når kommer egentlig den første forelskelsen? For noen er det allerede som barn at man kan kjenne på suget i mellomgulvet og varmen i kinnene, andre må vente litt lenger. Her er bøkene for deg som liker å lese om forelskelse!

Anbefalinger fra Vilde, Alma og Tiril

15-åringene Alma, Tiril og Vilde har arbeidsuke hos oss. Her er deres kulturfavoritter!

Årets bok 2017: de nominerte

For 18. år på rad arrangerer Sølvberget lesekonkurransen Årets bok. I år er det 309 påmeldte klasser, og da omlag 7000 elever. Her er bøkene de skal lese.