Hopp til hovedinnhold
Min side

Engelske bøker for 5., 6. og 7. klasse

Engelske bøker for 5., 6. og 7. klasse

Trenger du tips om engelske bøker til 5.-7. klassingen, finner du det her!

Vi ønsker å vise barn at det er gøy å lese, og der tror vi på Barne- og ungdomsbiblioteket at vi har noe til felles med dere som jobber i skolen og med foreldrene. Ønsker dere oppdateringer om nye barne- og ungdomsbøker på engelsk, finner dere et utvalg av kjekke bøker her.

Smile

Telgemeier, Raina: Smile

Familie, venner, gutter ...  Tann-drama?! - En sann historie! Raina vil bare være en vanlig femteklassing. Men en kveld etter speideren snubler og faller hun, og skader tennene stygt. Det som følger er en lang og frustrerende reise, av og på med regulering, operasjon, pinlig bøyle, og til og med en bøyle med falske tenner på. Og som om ikke det var nok, så er det et jordskjelv, gutteforvirring, og venner som viser seg å ikke være så vennlige. 
Rainas historie tar oss med fra barneskolen til ungdomsskolen, hvor hun blir kjent med sine kunstneriske evner, lærer hva ekte vennskap er, og hvor hun endelig kan ... smile. 

Earle, Phil: Demolition dad

Dette er historien om Jake Biggs og hans far, George. George tilbringer hele uka med å rive bygninger - og hele helgen med å banke opp wrestlere. Han er «Demolition Man», og Jake kunne ikke vært stoltere. Men når Jake hører om en wrestlingkonkurranse for profesjonelle i USA og overtaler sin elskede pappa til å søke, blir ikke ting helt slik han forventet. Boka er blitt kalt «Danny the Champion of the World in Spandex».

Boka er på 203 sider.

Fitzgerald, Sarah Moore: The apple tart of hope

Oscar Dunleavy pleide å lage verdens beste epleterter. Nå er han sporløst forsvunnet, og antatt død. Ingen virker så veldig overrasket, unntatt bestevennen Meg og hans lillebror Stevie. Selv om de er fulle av sorg og forvirring er Meg og Stevie fast bestemt på å finne ut av hva som skjedde med Oscar. Sammen lærer de om lojalitet, vennskap og aldri gi opp håpet.

Boka er på 197 sider.

Doyle, Roddy: Brilliant

Når onkel Bens firma går nedenom og hjem, skjønner Gloria og Raymond at noe er galt. Han er ikke de samme glade personen som han pleide å være. Så når barna overhører bestemoren si at den svarte hunden har festet grepet på Ben, bestemmer Gloria og Raymond seg for å bli kvitt hunden. De tar motet til seg og drar av gårde ved midnatt for å finne den svarte hunden og jage den vekk. Men de finner snart ut at det er mange barn som er på jakt etter den svarte hunden. Det er fordi hunden ser ut til å plage mange av de voksne i Dublin. Med hjelp fra magiske dyr, fugler og gangere klarer barna å trenge den svarte hunden opp i et hjørne. Men vil de ha mot og klokskap nok til å ta knekken på den skremmende skapningen?

Boka er på 249 sider og har god, leselig skrift.

Rockwell, Thomas: How to get fabulously rich

Billy er desperat etter å vinne i Lotto, men det er så mange tall å velge imellom. Hvordan kan han være sikker på at han velger de rette tallene? Avgjørelsen er ikke enkel, men det er verdt det. Å vinne i Lotto vil gjøre livet perfekt, eller? En humoristisk barnebok som passer for lesere av Diary of a Wimpy Kid og David Walliams.

Boka er på 159 sider og har god, leselig skrift.

Brown, Matt: The most powerful boy in the universe

Når Compton Valance og bestevennen Bryan Nylon oppdager verdens første tidsmaskin (som egentlig er en muggen tretten uker gammel ostesandwich), blir guttene de mektigste i universet. Men hvordan kommer Compton og Bryan til å bruke sine nye utrolige tidsreisende evner? Kommer de til å bli snille eller slemme? Eller vil de kun ha fokus på å perfeksjonere formelen for verdens første par med vaniljesausbukser? Tilværelsen er i ferd med å bli snudd på hodet for Compton Valance.

Boka er på 311 sider og har god, leselig skrift.

Dette er første bok i serien om Compton Valance.

Caldecott, Elen: The mystery of Wickworth manor

Paige Owens er skarp, frekk og selvsikker, han kan ikke vente med å begynne på den nye skolen. Curtis Okafor er skeptisk og ikke så sikker på seg selv. Det eneste de har til felles er forbokstaven i etternavnet deres, noe som tvinger dem i hverandres fellesskap på skoleturen til Wickworth Manor. Curtis finner et portrett av en ung svart tjener på soverommet. Men hvorfor henger det ikke sammen med de andre portrettene på gården? Paige finner et interessant brev skrevet for over 200 år siden av Miss Verity Burton som bodde på gården, og som nevner portrettet. Det er et mysterium som tigger om å bli avslørt! På svært ulike måter begynner Paige og Curtis å etterforske hva som skjedde den gangen for mange år siden. Et spennende eventyr som også gir litt bakgrunnsinformasjon om slavehandel. 

Boka er på 197 sider og har god, leselig skrift.

Dougherty, John: Stinkbomb & Ketchup-Face and the badness of badgers

Kom og bli med heltene Stinkbomb og Ketchup-Face når de legger ut på et svært farlig og nervepirrende eventyr. Det kan også hende at de treffer på noen tvilsomme grevlinger underveis. En humoristisk fortelling som passer for mellomtrinnet.

Boka er på 181 sider og har god, leselig skrift.

Dockrill, Laura: Darcy Burdock

2014-03-11_BUB_Cover_Gaiman

Ti år gamle Darcy Burdock er en jente som liker å observere. Nysgjerrig og smart ser hun alltid det ekstraordinære i det hverdagslige. I denne første boken om Darcy introduserer familien hennes, moren, faren og de små tvillingsøsknene. Samt det ikke-brekende lammet, og bestevennen Will. Sammen kommer de opp i mange morsomme situasjoner.

Boka er på 280 sider.

Dette er første bok i serien om Darcy Burdock.

Gaiman, Neil:  Fortunately, the milk-

Du vet hvordan det er når mammaen din er av gårde på jobbreise og pappa tar over ansvaret hjemme. Hun lager en veldig, veldig lang liste over hva han må huske på. Og det aller viktigste er IKKE GLEM Å KJØPE MELK. Men dessverre glemmer pappa dette. Så neste morgen, før frokost, må han gå til butikken på hjørnet for å handle. Og dette er historien om hvorfor det tar han veldig, veldig lang tid å komme tilbake fra butikken. Historien inneholder både noen grønne slimete ting, dinosaurer, en piratdronning og selvfølgelig en helt normal, men veldig viktig melkekartong.

Boka er på 141 sider og har god, leselig skrift.

Booth, Anne: Girl with a white dog

Anne_Booth

Karakterene i romanen “Girl with a white dog" skal gjenspeile mangfoldet i det moderne klasserommet. Historien trekker også paralleller mellom hendelsene under 2. verdenskrig og problemene i dagens samfunn. Kjernen i romanen er allikevel en lett tilgjengelig historie om en jente som får en søt liten valp, noe som fører til en rekke merkelige hendelser.

Boka er på 166 sider.

Gleitzman, Morris: Once

Året er 1942, i Polen. Felix har bodd på et barnehjem i tre år og åtte måneder. Felix tror foreldrene plasserte han der inntil de har fått ordnet opp i "problemene" sine. Han vet at "tilværelsen har blitt vanskelig for jødiske bokhandlere", men han er ikke sikker på hvorfor. Men han er sikker på at de hver dag som helst vil komme å hente ham, og ta ham med tilbake til det deilige, gamle livet fylt av bøker og kjærlighet. Felix rømmer fra barnehjemmet, og det åpner øynene hans, og hans barnlige naivitet og uskyld får en brå slutt. Felix jakter på foreldrene sine og sannheten, en jakt som stiller ham ansikt til ansikt med ondskap og død. Fortelling for mellom-/ungdomstrinnet.

Boka er på 154 sider.

Almond, David: The boy who climbed to the moon

Paul er sikker på at månen ikke er en måne, men derimot et stort hull i himmelen. Dette er en av hans mange merkelige ideer som han aldri har fortalt til noen. Men det er helt til han møter nabojenta Molly. Hun overbeviser han om at teorien hans kanskje kan forandre verden. Ved hjelp av en veldig lang stige, noen merkverdige karakterer, og to bekymrede foreldre drar Paul til himmels. Men til tross for hans forbløffende oppdagelser på månen, kan han ikke bli der lenge. Det som venter på han hjemme er enda bedre enn han noensinne kunne ha forestilt seg.

Boka er på 124 sider og har god, leselig skrift.

Sutcliffe, William: Circus of thieves and the raffle of doom

Hannahs liv er kjedelig, kjedelig, kjedelig. Men Hannahs tilværelse blir snudd på hodet når Armitage Shanks Umulige Sirkus inntar byen. Her treffer Hannah Billy Shank, hans fantastiske kamel Narcissua og en rekke andre merkverdige sirkusartister. Men det skal vise seg at alt ikke er som det ser ut til. Den onde sirkusdirektøren Armitage Shank som er surrogatfaren til Billy, har en djevelsk plan som kan føre til katastrofe i den lille landsbyen Hannah bor i. Nå er det opp til Billy og Hannah å stoppe sirkusdirektøren før det er for sent.

Boka er på 212 sider og har god, leselig skrift.

Haddon, Mark: Boom (or 70,000 light years)

Moren til Jim er blitt karrierekvinne, og søsteren hans har funnet seg en morderisk mc-kjæreste. Livet blir ikke enklere da Jim og bestevennen Charlie avlytter lærerværelset og hører to lærere snakke sammen på et ukjent språk. For hva betyr "spudvetch", og når Charlie gjentar ordet for Mr. Kidd blinker øynene hans selvlysende blått. Kanskje er de to lærerne spioner, eller utenomjordiske. Jim og Charlie skjønner at de har spennende ting i vente.

Boka er på 194 sider og har god, leselig skrift. 

Norris, Zack: The secret of Skull Island

Dette er første bind i serien om tvillingbrødrene Cody og Otis, og fetteren deres Rae Lee. Denne gangen har de reist på ferie til tantens vertshus i Karibia, men de har ikke vært der lenge før de skjønner at noe er alvorlig galt. En gigantisk slange dukker opp ved tantens seng, en rom har blitt ransaket og en kjent gjest er forsvunnet. Kan det være spøkelser? Eller kanskje pirater? De unge detektivene bestemmer seg for å komme til bunns i saken. 

Boka er på 141 sider og har god, leselig skrift.

Neel, Julien: Lou

Lou er 12 år og på vei inn i voksenlivet. Hun bor sammen med moren sin, og de to står hverandre svært nært. De leter begge etter den store kjærligheten. I Lous verden finnes også en katt med mange navn, en utfordrende mormor og verdens beste pizzabaker Gino som er en venn i nøden. Foruten Tristan som Lous hjerte brenner for og Rickard, mammas nye kjærlighet, finnes Lous beste venn Mina. Sammen forlater de to venninnene barbiedukkenes magi bak seg for å oppta alt som hører tenårene til. Alt dette og mye mer forteller Lou om i dagboken sin. Tegneserie for mellom-/ungdomstrinnet.

Tegneserieboka er på 48 sider.

Pilkey, Dav: Captain Underpants and the attack of the talking toilets

For ikke så lenge siden skapte Thomas og Harald den største superhelten i skolens historie. Han er Captain Underpants (Kaptein Supertruse) og hans egentlige identitet er så hemmelig at han selv ikke vet hvem han er. Denne gangen har Thomas og Harald ved et uhell skapt en hel bataljon av onde, snakkende toaletter som vil ta over verden. Noen må ta ansvar og spyle dem vekk. Dette er definitivt en jobb for Captain Underpants. Boken er tidligere utkommet i annen utgave.

Boka er på 134 sider og har god, leselig skrift.

Riordan, Rick: The red pyramid

Rick Riordans populære serie om Percy Jackson står gresk mytologi i fokus. I denne nye serien introduseres leseren for egyptisk mytologi. Carter og Sadie har ingenting felles, bortsett fra foreldrene sine: faren er Dr. Julius Krane, en briljant egyptolog, og moren er en kjent arkeolog som døde under mystiske omstendigheter da de var små. Søsknene kjenner hverandre knapt, men en dag bringer faren dem sammen på British Museum for å utføre et forskningseksperiment som han mener vil være til det beste for familien. Men alt går veldig galt, og en eksplosjon slipper eldgammel ondskap løs; den egyptiske guden Set bannlyser Kane og tvinger barna til å flykte for livet. Carter og Sadie legger ut på et farlig oppdrag som bringer dem fra Kairo til Paris for å redde faren og stanse Set i ødeleggelsene han har satt i gang.

Boka er på 516 sider.

Reeve, Philip: No such thing as dragons

Ansels nye mester hevder å ha dragedreping som leverbrød. Han mener de mange arrene han har over hele kroppen beviser dette. Men Ansel tror ikke på drager. Er Brock bare en løgnhals i skinnende rustning? Og hvis det ikke finnes drager, hva er så den menneskeetende skapningen som har søkt tilflukt i skyggene av Dragon Mountain? Ansel og Brock må bestige fjellet for å avsløre den skremmende sannheten.

Boka er på 186 sider.

Smith, Jim: I am not a loser

Barry Loser har aldri latt navnet hans plage ham, fordi han ikke føler seg som noen taper. Men etter at den nye gutten Darren Darrenofski begynte på skolen, har livet hans vært et mareritt. Følg Barry mens han prøver å riste av seg taperstempelet, ta hevn over Darren og bli en vinner. Dette er den første av tre humoristiske dagbøker om Barry.

Boka er på 238 sider.

Walliams, David: Ratburger 

2014-03-11_BUB_Cover_Ratburger

Zoe er en liten jente som ikke har det så bra. Stemoren Sheila er så lat at hun får Zoe til å plukke nesa hennes for seg. På skolen gjør Tina Trotts livet hennes elendig med mobbing og erting, og som ikke det var nok: nå er også Burt fra Burt's burgere ute etter rotta hennes. Gjett hva han ønsker å gjøre med den! David Walliams er en populær barnebokforfatter som ofte er blitt kalt Roald Dahls etterfølger.

Boka er på 316 sider og har god, leselig skrift.

Stone, Rex: Stampede of the giant reptiles

Jamie og Tom kan ikke vente med å komme seg tilbake til dinosaurverdenen, men når de endelig gjør det finner de alt forlatt og stille. Hvor er alle dinosaurene? Så hører de en stor eksplosjon og ser meteorer fare over himmelen. Over hele dalen er det røyk og trær som står i brann. Dinosaurer begynner å komme frem fra skogen, og gutten forstår at de har gjemt seg, skremt av dette merkelige fenomenet. En hel flokk med Edmontosauruser flykter i panikk rett mot et krater. Hvis ingen stopper dem, kommer de til å falle rett i døden. Men hvordan skal to små gutter stanse en hel flokk dinosauerer?

Boka er på 77 sider og er bare ei av bøkene i serien Dinosaur Cove. Bøkene har god, leselig skrift.

Dahl, Michael: Ghost writer

Ghostwriter

En hevngjerrig forfatter sender fiendene sine mystiske bøker med blanke sider, noe som forvandler dem til spøkelser! Bibliotekaren og Spesialisten må redde en ung gutt fra den onde spøkelsesforfatteren. Serien ”Return to the library of doom” er en spennende, lettlest grøsserserie for barn i alderen 6-12 år. Bøkene passer godt for barn som ikke er så glade i å lese. De har en enkel tekst, og store fargerike illustrasjoner. Bøkene har også diskusjonstema bakerst i boka. Serien handler om den mystiske Bibliotekaren. Bibliotekaren er innehaver av verdens farligste bøker, og han har mange skumle fiender. Forfatteren Michael Dahl har skrevet over 200 bøker for barn og ungdom og mottatt en rekke priser.

Vi har flere titler i denne grøsserserien. De er på ca. 70 sider og er lettleste.

Watson, Tom: Stick dog

Stick Dog og vennene hans er veldig sultne, og når de lukter hamburger kan ikke noe stanse dem. Alt de trenger å gjøre er å følge lukten, finne grillen og spise burgerne. Men det er ikke like lett som det høres ut som. Hundene trenger en mesterplan. Det er ikke det at de ikke har ideer. De har bare ikke noen ideer som ikke er idiotiske, farlige eller veldig dumme. Boken er rikt illustrert, og tekst og bilder spiller sammen. Første bok i en ny humoristisk serie.

Boka er på 188 sider og har god, leselig skrift.

Pastis, Stephan: Mistakes were made

Detektiv Timmy Tabbe er den håpløse, latterlig selvsikre administrerende direktøren i det beste detektivbyrået i byen. I tillegg er det en imponerende lat kompanjong og en veldig stor isbjørn som heter Kjempe i detektivbyrået. Tar man i tillegg med Tabbemobilen, Segwayen til Timmys mamma, så får man Kjempe Tabbe AS, et verdensomspennende selskap som garantert kommer til å gjøre Timmy så rik at moren ikke trenger å stresse med regningene lenger. Men Timmys plan tar naturligvis ikke høyde for den 1,20 høye hunkjønnspersonen hvis navn ikke skal nevnes. Og den tar ikke høyde for Rollo Tookus, som er så besatt av å komme inn på "Stanfurd" at han ikke klarer å gjennomføre et dødsenkelt spionoppdrag. Humor for mellomtrinnet.

Boka er på  294 sider og har god, leselig skrift.

Cole, Steve: Magic Ink

Stewart Penders er en 12-år gammel gutt som elsker tegneserier. Han elsker også å tegne sine egne serier. Lidenskapen har han nok arvet etter bestefaren, en kjent tegneserie-skaper som nylig døde. Nå har Stewart og familien arvet hus og innbo etter ham. Men når familien flytter inn, blir de nesten nedrent av en gris med flosshatt, og senere finner Stewart en tegneseriestripe med den samme grisen samt et glass med blekk. Og når Stewart begynner å tegne, kommer alt til liv. Det blir starten på et hysterisk eventyr.

Boka er på 300 sider.

KONTAKT OSS:

Google+