Hopp til hovedinnhold

Bli med på sommerles!

Bli med på sommerles!

I sommer kan du Iese bøker, vinne kule premier og følge med på hva vennene dine leser samtidig. 

Sommerles er en digital lesekampanje for 1. - 7. klasse som varer fra 1. juni til 31. august. Kampanjen startet hos Vestfoldbibliotekene i 2012, og siden har flere og flere bibliotek blitt med. 

I 2016 deltok 185 kommuner i hele Norge, 1 893 barn i Stavanger som leste 18 123 bøker tilsvarende ca. 2,3 millioner sider. 42 prosent av deltakerne var gutter og 18,5 prosent av barneskoleelevene i Stavanger var med på den populære kampanjen.

Tilsammen leste 31 840 barn over 331 390 bøker i hele Norge. Hvis du legger alle disse bøkene etter hverandre får du en sti av bøker på tilsammen 76 kilometer. 

- Vi hadde en svært imponerende oppslutning om kampanjen i fjor sier Ebbe Helberg, som er ansvarlig for Sommerles-kampanjen på Sølvberget. Vi håper selvfølgelig at minst like mange blir med i år og at de som deltar får noen gode leseropplevelser. 

Som et dataspill

Kampanjen er bygget opp som et spill. Kort fortalt går det ut på at man lager seg en bruker på nettstedet til Sommerles.  Der kan man registrere alt det man leser. Man får XP (poeng) for hver bok, og stiger etter hvert i nivå. Når man når forskjellige nivåer, kan man få trofeer på profilen sin på Sommerles, og man kan hente premie på biblioteket.  

Premiene kan hentes både på Sølvberget i 1. og 2. etasje og på Madla bibliotek. På nettsiden kan man også løse oppgaver, få lesetips og følge med på hva venner leser. Nettsiden fungerer bra både på mobil og nettbrett. Forfatteren Mari Moen Holsve er godt igang med en kjempespennende fortelling med oppgaver som kan løses for å få høyere XP.

Trenger du lesetips?

På Sølvberget har vi mange av kjekke bøker for ivrige sommerlesere.

- Trenger dere gode lesetips? Vi på biblioteket hjelper selvfølgelig til med å finne gode og tilpassede bøker. På lesetipssiden vår  er det også mye inspirasjon å hente, sier Ebbe Helberg. 

Husk at det er lov å lese alle typer bøker. Både romaner, faktabøker, tegneseriebøker og bildebøker.

- Å høre på lydbok eller bli lest for teller også. Hvis du er bortreist, og ikke kan komme til biblioteket, anbefaler jeg appen ebokbib. Der er det et bredt utvalg av bøker som bare venter på å bli lastet ned og lest, sier Helberg. 

Finn ut mer om eboktilbudet vårt her.

Sommer + lesing = sant

Sommerferie og lesing passer godt sammen.

- Følelsen av å kunne bli i boka så lenge en vil når en har fri er god. Å lese er det beste man kan gjøre. Det er god avkobling, man leser seg inn i andres liv, sier Helberg.

Et godt tips til alle foreldre og foresatte, - det å lese om sommeren kan gjøre barna til bedre lesere. Kampanjen Sommerles har fått flere tilbakemeldinger fra lærere om at elevene ikke bare opprettholder lesekompetansen sin, men at den også blir styrket gjennom den lange sommerferien. 

Elevene vil få med seg informasjon om Sommerles som ranselpost i løpet av den kommende uka. 

 

Google+