Hopp til hovedinnhold

Everything, Everything - les boken - se filmen!

Da jeg leste Verden er en boble (Everything everything) av Nicola Yoon ble jeg fullstendig oppslukt av den fascinerende historien. Og gjett om jeg ble glad da jeg fant ut at boken blir film! Her finner du min omtale av Everything Everything pluss lignende romaner. Filmen har premiere fredag 2. juni. 

Audiobooks I’ve listened to on my way to work (and enjoyed)

These are some of the audiobooks I've listened to the first few weeks of the new year, using the library app Overdrive . Please feel welcome to suggest books you'd like to read or listen to; it's easily done in the app, or through this form . For more book suggestions, follow BookTomas on Instagram.

Bøker fra Bergen e' nokke for seg

Pedro Carmona-Alvarez besøkte oss med sin bok Bergen ungdomsteater i februar. Vi fikk bergenserne til å kåre de beste bøkene om byen sin.

Island: vilt, vakkert og annerledes

Jeg elsker Island. Her får du litt inspirasjon hvis du skal reise dit selv, eller lurer på om du skal.

Kjærlighet + litteratur = sant

Litteratur uten kjærlighet kan vel ikke kalles litteratur?

Happy tears

Å lese kan bety å drømme seg helt bort fra hverdagen. Dette er bøker som varmer hjertet litt ekstra, og kanskje rører deg til å felle noen gledestårer!

Bruk vett på nett

Vi har samlet bøker, nettsider og tips om god nettbruk i forbindelse med den internasjonale personverndagen 30. januar.

Sykkeltur langs Helgelandskysten

Jeg er veldig glad i å reise, gjerne i et rolig tempo, med bedre fysisk form som bonus. Altså: jeg elsker fotturer og sykkelturer, gjerne til nye ukjente steder. Blant de flotteste feriene jeg har hatt er en sykkeltur langs Helgelandskysten.

Den internasjonale Holocaustdagen

27.januar er den årlige, internasjonale minnedag over holocaust, de tyske nazistenes folkemord på jøder før og under 2.verdenskrig. Vi lager bokutstilling for voksne og barn i sone 2 og kommer med noen lesetips for barn og unge her. 

Ny skjønnlitteratur (januar)

Leseåret 2017 starter godt med mange nye, spennende bøker å velge blant! Vi har satt sammen et utvalg av nye romaner vi har fått inn i januar. Klikk på titlene for å reservere.

Januar er gluggemåneden

Danskene kalte januar for glugmåned, altså gluggemåneden. De så på måneden som et kikkhull, der man så inn i det nye året. 

Podcast: Veien fra Bærum til IS

BOK: Hva er det som får to tenåringsjenter i Bærum til å forlate alt og dra til Syria?

Google+