Hopp til hovedinnhold

Podcast: Chris Tvedt

Krimforfatter Chris Tvedt var gjest på bokpraten vår 6. april, akkurat i tide til krimsesong nummer én, påsken.

Advokatkrim

Rettsalen er ingen vanlig arena i kriminallitteraturen, men likefullt er advokatkrim en slags underavdeling av sjangeren. Christ Tvedt og Jan Mehlum leder an i denne sjangeren her i Norge med bøkene om Mikael Brenne og Svend Foyn. 

Michael Ende og Den uendelige historien: Da den humanistiske surrealismen møtte hockeysveisen

Var du barn eller ungdom på 1980-tallet? Da er sjansen stor for at du har sett eller hørt om filmen The neverending story. Sjansen er også stor for at du er midt i midtlivskrisen nå - 6. april 2017 er det nemlig hele 33 år siden filmen hadde premiere!

Podcast: Pedro Carmona-Alvarez

Hør opptak fra litteraturkvelden hvor han ser tilbake på 20 år som forfatter og framover mot neste del av Marita-serien.

Psykologisk krim

Liker du bøker som ikke slipper taket i deg før lenge etter at siste side er lest? Disse kriminalromanene er kyniske og nervepirrende og ikke noe for sarte sjeler, men kanskje de er midt i blinken for deg?

@booktomas driver lesesirkel på Instagram

Som @booktomas gir Sølvbergets bibliotekar Tomas Gustafsson boktips til lesere over hele verden.

Ny skjønnlitteratur (mars)

Hvordan oppsummeres det 20. århundre av en hundreåring som har begått ti drap? Det får du svar på i Raphael Ignatius Phoenix' siste vitnesbyrd, som er én av mange nye romaner vi har fått inn i mars. 

Hillbilly Elegy: A Memoir of a Family and Culture in Crisis

This is a memoir about the poorest white people of America, written by J. D. Vance; one of the few to make it out.

Hvorfor fremmedfrykt?

I Europa ser vi en stadig større frykt for islam. Men hvorfor er det egentlig sånn?

Damer du skulle ha møtt

Hvorfor markere kvinnedagen? Hva er feminisme? Og hvilke utfordringer møter kvinner i dag? Få svar i 3. etasje på Sølvberget. 

Fortsettelse følger

Bok nummer elleve om Jo Nesbøs politimann Harry Hole kommer i disse dager. Vi har samlet kjente og ukjente romanserier i første etasje.

Å komme til et fremmed land

Folk har til alle tider flyttet på seg - noen av eventyrlyst eller kjærlighet, andre på grunn av katastrofer, fattigdom eller krig og forfølgelse.  Hvordan er det egentlig å komme fram til et nytt sted, et fremmed land? Det kan du få et innblikk i ved å lese disse bøkene

Google+