Hopp til hovedinnhold

Fine, nye strikkebøker

Fine, nye strikkebøker

BOK: Når sommerværet uteblir, kan det være koselig å tilbringe kveldene inne med garn og strikkepinner. 

Strikkebøker er noen av de kjekkeste bøkene som finnes. Det synes i alle fall jeg. Når man tar fram en helt ny strikkebok, ser man bare muligheter, og man får masse inspirasjon. Begrensningene kommer gjerne senere, men da er man allerede fanget i garnet (bokstavelig talt). Biblioteket har fått inn flere flotte strikkebøker. Enten du er en superstrikker eller en litt-av-og-til-strikker, her finner du kanskje inspirasjonen til høstens strikkeprosjekter. Klikk på lenken i boktittelen for å reservere. 

Trenger du strikkehjelp? En mandag og onsdag i måneden inviterer superstrikkerne fra Stavanger Strikkehelg til gratis strikkeopplæring . Husk også strikkehelg 21. - 23. oktober!

 

"KlompeLompe" av Hanne Andreassen Hjelmås

Dette er den andre boka som samler oppskrifter fra damene bak KlompeLompe. Den inneholder 60 oppskrifter på sokker, votter, luer, skjerf, gensere, kofter, skjørt og mye mer. Mange av dem har flerfarget mønster og spennende strukturer. Her er plagg til kvinner, menn og barn opp til 12 år. Flere av oppskriftene har inspirasjon fra Karmøy, blant annet «Thorleif-genseren» med fiskermønster. Boka inneholder både enkle og mer avanserte oppskrifter, alle merket med vanskelighetsgrad. Omtalen er utarbeidet av BS.

"Strikk til mannen" av Tor Tveite

strikk-til-mannen

Dette er boka for deg som har lyst til å strikke klær til en mann - enten denne mannen er noen du kjenner, eller det rett og slett er deg selv. Her finner du klassiske og vakre plagg, noen enkle å strikke, andre mer krevende. Boka byr på tidløse og tøffe gensere i ulike mønstre, og en rekke mindre prosjekter: skjerf, luer, votter og tøfler. Oppskriftene har trinn-for-trinn-beskrivelser som er enkle å følge, og mønsterdiagram. Plaggene er strikket i ullgarn med hovedvekt på naturfarger, perfekt for den moderne mannen.

godungen

"Strikk til godungen " av Gunn Beate Reinton Rulnes

Strikk til godungen er en samling med fine, tøffe, pene og praktiske klær til godungen som skal klatre i trærne, springe i gata, pynte seg til bursdag, leke med vennene sine og kose seg med besteforeldrene sine på kafé. Godunger kommer i alle slags innpakninger - store og små. Her er oppskrifter både til de som vil pynte seg, til de minste som ligger i vogga, og til dem som skal ut 
og gjøre nabolaget utrygt med vennene sine. (Baksidetekst)

"#Strikk " av Ellen Wessel

Ellen Wessel har samlet 35 oppskrifter på lettstrikkede plagg og interiørprosjekter. Her er gensere, jakker, luer og vesker til damer, samt puter, vasetrekk og andre ting som pynter opp i hjemmet. Modellene forklares på en enkel måte, og det finnes en «strikkeskole» for nybegynnere bakerst i boka. Oppskriftene varierer fra mønster med flere farger og strukturstrikk til enkel glattstrikk. Dermed kan både nye og mer erfarne strikkere finne prosjekter som passer. Omtalen er utarbeidet av BS.

I tillegg til nye norske strikkebøker, har vi også handlet inn en del fra Danmark. 

"Fanøstrikk"  av Christel Seyfarth

Bli med inn i Christel Seyfarths strikkeunivers, hvor organiske mønstre og farger vever seg inn i hverandre - på samme måte som i Fanøs natur. 
Boken inneholder over tyve nye modeller på sjal og jakker, trøyer og bluser, luer, halvhansker og andet tilbehør. Inspirasjonen har Christel Seyfarth hentet på sin fødeøy: i fanødrakten til både hverdag og fest, i sjømannens liv på havet, i drageflygning på stranden samt i værets og lysets evige skifting.

 

"Farveglad strik" av Vivan Høxbro

farveglad-strik

Med utgangspunkt i fargesirkelen har Vivian Høxbro designet en rekke unike modeller. Teknikken er rettstrikk, og alle modellene er bygget opp av mindre enheter som strikkes eller sys sammen. Ved hver modell forteller Vivian Høxbro om fargevalget med inspirasjon til hvordan man kan kombinere farger til egne prosjekter.

"Strik ret i moduler" av Vivian Høxbro

Vivian Høxbro er særlig kjent for sine modeller med dominostrikk. I denne boken har hun samlet en rekke fargestrålende puter, vesker og tepper strikket i moduler som kan kombineres på forskjellig vis: moduler i firkanter, striper, bjelker, prikker, trekanter og mye mer. Alt er strikket i rettstrikk, og noen av modulene er strikket sammen underveis, mens andre må sys sammen.

"To på én pind" av Lene Randorff

to-pa-en-pind

En bok om å strikke begge strømpene samtidig på én rundpinne. Teknikken vises med bilder og tekst trinn for trinn. Utnytt garnet ditt og prøv en ny strikketeknikk.

Annette Danielsen  har laget mange gode bøker:

"Strik i stor stil"  

strik-i-stor-stil

"Strik i stor stil" er en strikkebok med 11 oppskrifter til kvinner fra str. 44 til str. 54. For å få den optimale passformen kan man ved hver enkelt modell velge mellom flere fasonger: lige model, taljeret model eller A-fasong.

Her  kan du bla i boka.

 

"Blomsterstrik"   

blomsterstrik

Inspirasjonen til de 16 oppskriftene til kvinner kommer denne gang fra blomstenes forunderlige verden. 
Designet har tatt utgangspunkt i blomstenes farger, former og forskjelligheter. Boken inneholder trøyer, bluser, cardigans og en nederdel. 

Her  kan du bla i boka.

 

"Strik med inspiration fra Grønland"  

Inspirasjonen denne gang er Grønlands fantastiske natur. Fargene blå, hvit, grå og brun er gjennomgående og tegner helheten i strikkebogen. Modellene favner fra to kjoler til jakker og bluser.

Her  kan du bla i boka.

 

"Vævestrik med japansk islæt"  

vavestrik-med-japansk-islat

Strikkehefte med åtte modeller til kvinner. I alle modellene er teknikken vevestrikking brukt. Vevestrikk har mange forskjellige uttrykksformer - her understreker det inspirasjonen, som er hentet i Japan.
Her  kan du bla i boka

 

"Sommerstrik"  

Til alle oss som går i strikk året rundt. "Sommerstrik" inneholder kjoler, topper, bluser og en enkelt cardigan til lyse netter. 

Her  kan du bla i boka

"Østen for solen" 

Strikkebok med 16 oppskrifter til kvinner. Inspirasjonskilde til denne bog er Asia. Kultur, natur og religion er meget synlig i Asia og ber nesten om å bli til dansk strikkedesign. Strikk deg hen i drømmen om en sydhavsøy.

Her  kan du bla i boka

Alle omtalene av de danske bøkene er hentet fra Adlibris, og oversatt av undertegnede.

Google+