Hopp til hovedinnhold

Meic Stevens - Outlander / 1970

Meic Stevens er en legende og kultfigur i Wales, men denne platen er sikkert ukjent for de fleste som ikke samler på folk og psykedelia fra 60 - 70 tallet.

Iva Bittovà - Bìlè Inferno (White Inferno) / 1997 Indies

Tsjekkisk avantgarde musikk er kanskje ikke det du har mest av i platehyllen, men denne platen bør du skaffe deg.

Exuma - Exuma / Mercury 1970

Skremmende bra! Det første du hører er en ulv som hyler, gresshopper, padder og tunge slepende skritt på en grussti.

Doug Sahm - The Return of Wayne Douglas / 2000

Dette er ekte varer fra en mann som hadde et hjerte på størrelse med staten Texas. Nedstrippa og sjelfull countrymusikk av den gamle sorten, langt fra store hatter, hockeysveis, trange jeans og arenaer med laser og røyk.

Dock Boggs - Country Blues: Complete Early Recordings (1927-1929)

Et nasalt rop om dommedag fra dypet av Virginias kullgruver.

Detroit Cobras - Life Love and leaving

Har du sansen for obskur soul og R&B perler fra 50-60 tallet som burde blitt hits? Her har du bandet som leverer varene med glødende fuzz og twang drevet frem av Rachel Nagys sexy, raspende whiskey-stemme

Dead Moon - Unknown Passage

Rått og primitivt i mono! Tenk deg at du putter Roky Erikson, The Kingsmen, Hasil Adkins og Sonics i en blikkboks og rister hard og lenge før du slipper ned en mikrofon og spiller inn resultatet i mono. Da får du noe som kan ligne Dead Moon.

David Allen Coe - Once Upon A Rhyme / 1974 Columbia

Ikke et stygt ord om Willie Nelson, Waylon Jennings eller Johnny Cash men det var David Allan Coe fra Akron, Ohio som var en ekte ”outlaw”.

Butch Hancock - West Texas Waltzers & Dust-Blown Tractor Tunes/1978

Butch startet sitt musikalske korstog i 1970 for å forsvare og gjenreise Williams/Guthrie/Rodgers tradisjonen og dens ære med kompisene Jimmie Dale Gilmore og Joe Ely i gruppen The Flatlanders.

Slettes

Slettes

Bee Gees - Mr. Natural / 1974

Det er vanskelig å kalle et band forbigått når de har solgt over 100 millioner plater. Men "Mr. Natural" fra 1974 er en perle som mange ikke oppdaget da den kom.

Blind Willie Johnson - Dark Was The Night

Kanskje sitter i dag noen små menn med grønn gåsehud på ryggen og hører Blind Willie Johnsons "Dark Was the Night (Cold Was the Ground)”.

Google+