30 år med Rogalyd

1987 flyttet biblå inn i det nybygde kulturhuset på Sølvberget etter å ha holdt til i Kleivå siden 1963.

På mange måter var det som å få fargefjernsyn. Musikkbiblioteket gikk fra 60-70 tallet med strenge musikkbibliotekarer i svart hvitt som styrte musikken bak en glassvegg og spilte klassisk musikk, jazz og til nød viser om tekstene var gode nok.

musikkbiblioteket

ireland_dublin_klas_dj_lee3_0287

Ting forandret seg gradvis og her kan du lese betraktningene til en av de ansatte ved musikkbiblioteket fra 1971-73 "Gje meg hylså"

Plutselig var året 1987 og hullet på Sølvberget var fylt til randen med kultur. Håret var høyt, genserene rosa og musikken blir gitt ut på Compact Disc. Men hva hørte vi på  og hvilke artister fra Rogaland var gjeldende ?

De 4 største artistene fra Rogaland som ga ut plate i 1987 Sigvart Dagsland som debuterte, Reidar Brendeland var allerede en veteran med Vestlandsfanden, Reidar Larsen var på full fart inn bluesen og fra Haugalandet var det mye moro med 3 Busserulls.

4

Viking hadde rykt ned og spilte i 2. Divisjon.  Elvis hadde vert død i 10 år, men nå kom hans Cadillac og andre klenodier til kulturhustorget for en stor utstilling.

Men hvilken divisjon spilte musikken fra Rogaland i 1987 ? Musikkbiblioteket har registrert 31 kassetter, 18 vinylplater og 7 CD i sin samling. De fleste av disse innspillingene kommer ikke til å bli husket for banebrytende musikalske nyvinninger.

Hvor mange av disse husker du ?

Noen av de få 1987 utgivelsene fra Rogaland som ligger på Spotify

Check Point Charlie starter opp i 1987 og året etter spiller både Johnny Thunders og Screamin' Jay Hawkins der. 1987 var året da det løsnet for musikken i Stavanger ? Rørte det på seg i undergrunnen slik det gjorde på Ski utenfor Oslo der Mayhem gir ut black metal klassikeren Deathcrush.

mayhem

Hvilken musikk hørte folk for første gang i 1987 ? Vi har laget en spilleliste med mye av det som var nytt dette året.