Kultursjefens musikk som skaper julestemning

Arnfinn Bjerkestrand

Arnfinn Bjerkestrand, kultursjef i Stavanger kommune, elsker musikk.

Sammen med Musikkbiblioteket på Sølvberget vil kultursjefen gi oss noen gode lyttetips.

De fleste som kjenner Arnfinn Bjerkestrand vet at han har musikkfaglig bakgrunn fra Rogaland musikkonservatorium, og han var mange år medlem av Norsk kulturråd, samt en rekke styrer,  råd og utvalg. Han underviser og holder kurs, er kulturmentor og skribent. Men er nå først og fremst kultursjef i Stavanger!

Når man brenner for musikk slik som Arnfinn gjør, er det lett å dele sine personlige favoritter og løfte frem artister som flere burde høre. Når vi nå går inn i desember er det naturlig å dele god musikk som skaper julestemning.

Her er kultursjefens spilleliste, ikke bare én, men tre, i ulike sjangre, som garantert får frem både nisser, barn fra Betlehem, Rudolf, Snømannen Kalle og tusen julelys.

Norske artister:

Soulful Christmas:

Klassisk jul:

Musikkbibliotekets-julekalender_articlemain

Den travle kultursjefen klarer jo ikke julen alene, så han har fått god hjelp av sine mange venner til å finne god musikk. Du kan og sende ham dine ønsker!  Listen blir oppdatert hver fredag.

Her er noen av de flinke hjelperene:

• Anita Skorgan: Hele «Hyrdenes tilbedelse» med Iver Kleive
  • Bård Vegar Solhjell og Ingunn Sand: Low - Just Like Christmas
  • Knut Olav Åmås: Det hev ei rose sprunge i Solistkorets versjon må med
  • Per Ole Hagen: Tom Waits- Christmas Card from a Hooker in Minneapolis
  • Guttorm Andreasen: The Ramones - Merry Christmas (I Don't Want To Fight Tonight)
  • Jesper Brodersen: Figurines - All I Want For Christmas Is You
  • Kolbein Haga: Frå fjorårets Bach IV, Martinikerk, Groningen, kan du plukka kva du vil
  • Stein Bjelland: Lindstrøm - Littel drummer boy
  • Bjørg Eriksen: Det lyser i stille grender, Nordnorsk julesalme
  • Hans Willoch Bræin: Mitt hjerte alltid vanker - Bugge Wesseltoft
  • Borghild Eldøen: Maria Mena - Home for Christmas