Hopp til hovedinnhold

Musikk fra 2018 (#1)

Musikk fra 2018 (#1)

Gjennom hele 2018 skal Ebbe, Lotte, Anne Helen, Olav og Christian anbefale nye musikkutgivelser. 

 

EBBE: Reunion-bølgen fortsetter. Denne gangen er det post-hardcore bandet Hot Snakes fra San Diego som er tilbake. Hot Snakes ble danna av Rick Froberg og John Reis (også kjent fra Rocket from the Crypt) i 1999 som en forlengelse av deres gamle band Drive like Jehu. Hot Snakes kombinerte hardcorens energi, emoens desperasjon (en gang i tiden var faktisk emo ikke et skjellsord) og heftig rock 'n' roll. For undertegnede var det platen Suicide Invoice som skulle gjøre skjellsettende inntrykk da en kamerat spilte den for meg  den gangen vi gikk på kristen mediehøgskole i det sørlige bibelbeltet en gang i forrige århundre. Nå er de tilbake, alle platene er reutgitt på fin vinyl og de har spilt inn et nytt album som kommer på Sub Pop i mars. Six Wave Hold down er første smakebit på denne og det høres rått ut! Hot Snakes er drittfett, og jeg drømmer om å se dem live. 

 

 

ANNE HELEN: Færøyske Eivør (Eivør Pálsdóttir) kom nylig ut med en engelsk versjon av albumet Slør, som opprinnelig kom ut på færøysk i 2015. Det gir meg en god anledning til å trekke frem den originale versjonen av Slør. Jeg digger hele dette albumet, og det er absolutt best på færøysk. Musikken er en blanding av folkemusikk og pop. Den tar meg med inn i ulike landskap, og får meg til å drømme meg bort – akkurat det jeg trenger nå, i denne mørke vintermåneden. Lyden på platen er veldig god, og musikken kan godt spilles høyt, både på stereoen og i hodetelefoner.

 

 

OLAV: Jan Malisz og hans to barn Zuzanna (14) Kacper (18) leverer polsk folkemusikk for samtiden. Jan Malisz spiller basolia som enklest kan beskrives som en grovt bygd stor cello. Dette er drivende, suggerende musikk fra de sørøstlige delene av Polen, men som tittelen på platen indikerer Wiejski Dżez (landsbyjazz) er dette musikk som ikke har latt sjanger eller landegrenser setter begrensninger for inspirasjonen. Du hører både hint av engelsk folk-rock, rumensk, ukrainsk, slovakisk og jødisk musikk. La deg beruse av denne uforglemmelige polske cocktailen.

 

 

LOTTE: James Blake slapp i januar den nydelige singelen Vincent. Det er en cover av Don McLean sin klassiker fra albumet American Pai fra 1972. Blakes versjon er enkelt produsert med kun piano og vokal. Sangen er skrevet som en hyllest til Vincent Van Gogh og hans maleri «Stjernenatt». Ønsker du en norsk versjon av denne klassikeren kan du lytte til Wenche Myhre sin versjon på albumet «Din drøm er min» fra 1995. Personlig foretrekker jeg James Blake sin versjon.

 

 

CHRISTIAN: Amen Dunes har perfeksjonert kunsten å tilføre det velkjente og normale en bitteliten teskje av noe uventet og annerledes, som om musikken ville vært helt normal på en annen planet som er nesten nøyaktig lik vår. Mika Dora er første singel fra det kommende albumet Freedom (som slippes i mars).

Google+