Hele Rogaland leser om Moritz Rabinowitz

Hele Rogaland leser Moritz Rabinowitz

Sikre deg et eksemplar av årets bok. Øverst nazistenes liste deles ut på Sølvberget fra kl. 12.00 - 15.00 lørdag 16. september, og 12.00 - 16.00 søndag 17. september.

25.000 eksemplarer av den kritikerbelønte boka Øverst på nazistenes liste av Arne Vestbø deles ut på bibliotek i hele fylket gjennom prosjektet Hele Rogaland leser. I Stavanger kan du få boka på Sølvberget og Madla bibliotek. Vi starter utdelingen kl. 12.00 lørdag 16. september, og så lenge beholdningen rekker.

Øverst på nazistenes liste forteller historien om Moritz Rabinowitz, en polsk-jødisk innvandrer som kom til Haugesund på begynnelsen av 1900-tallet. Her bygde han opp et forretningsimperium på tross av betydelig jødehets. Rabinowitz var sterkt engasjert i norsk samfunnsliv, men ble tatt av tyskerne under krigen og døde i konsentrasjonsleir i 1942.

Historien om Rabinowitz setter fokus på noen av vår tids mest sentrale samfunnsspørsmål knyttet til innvandring, utenforskap og fremmedfrykt. Boken egner seg både for barn, ungdom og voksne, og fikk strålende kritikk da den kom ut i 2014.

350.000 utdelte bøker siden 2008

Gjennom prosjektet Hele Rogaland leser har det siden oppstarten blitt delt ut over 350.000 bøker til innbyggere i Rogaland. Målet med prosjektet er at alle får en felles leseopplevelse og større interesse for litteratur. Prosjektet begynte som Hele byen leser i Stavanger og ble utvidet i 2010 til å gjelde hele fylket.

Hele Rogaland leser er et samarbeid mellom Rogaland fylkeskommune, LO Rogaland, Næringsforeningen i Stavanger-regionen og Sølvberget, Stavanger bibliotek og kulturhus. Haugesund kommune og LO Rogaland støtter prosjektet økonomisk.

Foredrag ved forfatter Arne Vestbø under Kapittel: