Hopp til hovedinnhold

Podcast: Forfattermøte med Henrik Nor-Hansen

Stavanger-forfatter Henrik Nor-Hansen er nominert til Nordisk råds litteraturpris for sin roman Termin. Hør forfatterintervjuet fra Kapittel17.

Kapittel

Kan ordførerne redde verden?

Benjamin Barber påstod at byene og ordførerne bør få mer å si for hvordan vi driver storpolitikken. Til helgen kommer ordførere fra hele verden for å diskutere byenes økte ansvar og rolle i en urolig og omskiftelig verden.

Kapittel

Hvor mye kan du om Russland?

Hva skjedde under den russiske revolusjon? Og hvilken rolle har den spilt fra 1917 til i dag? Hvordan kan vi forstå dagens Russland? Og hva rører seg i den russiske samtidslitteraturen? 

Kapittel

Kapittels filmprogram

Kapittel presenterer hvert år et utvalgt knippe ny dokumentarfilm. Årets filmprogram er preget av stikkordet opprør og hele fire av filmskaperne blir å møte på scenen.

Kapittel

Søndag 24. september

Kanskje historiens sterkeste avslutningsdag på Kapittel med Suzanne Brøgger, Vladimir Sorokin, Heinz Schilling, Katja Kettu og Arnhild Skre. Marta Norheim avrunder det hele med en oppdatering fra lykkelandet.

Program

The Revolution of Dignity - siste sjanse!

Denne helgen er siste sjanse til å se fotoutstillingen fra revolusjonen på Maidan-plassen i Kiev, Ukraina i 2013.

Sølvberget galleri

Program in English

Kapittel always presents a strong English language program.

In English

Tekst i flukt

For tredje år på rad møtes fire eksilforfattere og fire norske oversettere til et to dagers verksted på Kapittelfestivalen. 

Kapittel

Kapittel-tips fra @booktomas

Sølvbergets egen Instagram-stjerne @booktomas anbefaler fire Kapittel-aktuelle bøker av Vigdis Hjorth, Vladimir Sorokin og Monica Isakstuen. 

Kapittel

Feminisme og revolusjonære kvinner

Feminismen er en av de viktigste sosiale revolusjonene i det 20. århundre. På årets Kapittel skal vi grave oss bakover i historien, men også se hvilken betydning feminismen kan ha i dag.

Kapittel

Lån en levende bok

Sammen med Rimi/Imir Scenekunst presenterer vi Mette Edvardsens prosjekt Time has fallen asleep in the afternoon sunshine, der publikum kan låne levende bøker på Sølvberget torsdag til lørdag under festivalen. 

Kapittel

Program og billettsalg

Årets Kapittel-festival går av stabelen 20. til 24. september. Billettsalget til enkeltarrangementer har startet!

Kapittel
Google+