Hopp til hovedinnhold

Podcast: Hakan Günday om Tyrkia i flyktningstrømmens tid

Romanen Mer av tyrkiske Hakan Günday tar for seg et av vår tids store spørsmål.

Kapittel

Rekordhøyt billettsalg på årets Kapittel

Festivalsjef Espen Røsbak er svært fornøyd med resultatet etter årets Kapittel, som har en 60% økning i billettomsetning og 24 % økning i besøk per arrangement.

Kapittel

Podcast: Europa - en diagnose

Hvor går folkestyret i Europa? Hør opptak fra panelsamtalen mellom Asle Toje, Simen Ekern og Cecilia Hansson fra årets Kapittel-festival.

Kapittel

Podcast: Da Tina ble drept

Tina Jørgensen ble drept høsten 2000, og saken er aldri blitt oppklart. Hør forfatter Erlend Frafjord i samtale med journalist Hans Petter Aass om sin nye bok "Da Tina ble drept".

Kapittel

Podcast: Forstå Russland

Hvorfor stemmer russerne på Vladimir Putin? Hør Bernhard L. Mohr, Kåre Johan Mjør og Martin Paulsen i samtale fra Kapittel17, om tankesett i dagens Russland og om landets historiske imperietradisjoner.

Kapittel

Podcast: Den franske revolusjonen

Få revolusjoner er mer kjent enn den franske, men det er også en kaotisk periode som det er knyttet mange myter til. Hør en smakebit fra NRK P2s kommende serie om revolusjonen sett fra enkeltpersoners ståsted.

Kapittel

Podcast: Forfattermøte med Henrik Nor-Hansen

Stavanger-forfatter Henrik Nor-Hansen er nominert til Nordisk råds litteraturpris for sin roman Termin. Hør forfatterintervjuet fra Kapittel17.

Kapittel

Kan ordførerne redde verden?

Benjamin Barber påstod at byene og ordførerne bør få mer å si for hvordan vi driver storpolitikken. Til helgen kommer ordførere fra hele verden for å diskutere byenes økte ansvar og rolle i en urolig og omskiftelig verden.

Kapittel

Hvor mye kan du om Russland?

Hva skjedde under den russiske revolusjon? Og hvilken rolle har den spilt fra 1917 til i dag? Hvordan kan vi forstå dagens Russland? Og hva rører seg i den russiske samtidslitteraturen? 

Kapittel

Kapittels filmprogram

Kapittel presenterer hvert år et utvalgt knippe ny dokumentarfilm. Årets filmprogram er preget av stikkordet opprør og hele fire av filmskaperne blir å møte på scenen.

Kapittel

Søndag 24. september

Kanskje historiens sterkeste avslutningsdag på Kapittel med Suzanne Brøgger, Vladimir Sorokin, Heinz Schilling, Katja Kettu og Arnhild Skre. Marta Norheim avrunder det hele med en oppdatering fra lykkelandet.

Program

The Revolution of Dignity

Siste helg i oktober er siste sjanse til å se fotoutstillingen fra revolusjonen på Maidan-plassen i Kiev, Ukraina i 2013.

Arkiv utstillinger
Google+