Hopp til hovedinnhold

Program in English

Kapittel always presents a strong English language program.

In English

Tekst i flukt

For tredje år på rad møtes fire eksilforfattere og fire norske oversettere til et to dagers verksted på Kapittelfestivalen. 

Kapittel

Kapittel-tips fra @booktomas

Sølvbergets egen Instagram-stjerne @booktomas anbefaler fire Kapittel-aktuelle bøker av Vigdis Hjorth, Vladimir Sorokin og Monica Isakstuen. 

Kapittel

Feminisme og revolusjonære kvinner

Feminismen er en av de viktigste sosiale revolusjonene i det 20. århundre. På årets Kapittel skal vi grave oss bakover i historien, men også se hvilken betydning feminismen kan ha i dag.

Kapittel

Lån en levende bok

Sammen med Rimi/Imir Scenekunst presenterer vi Mette Edvardsens prosjekt Time has fallen asleep in the afternoon sunshine, der publikum kan låne levende bøker på Sølvberget torsdag til lørdag under festivalen. 

Kapittel

Program og billettsalg

Årets Kapittel-festival går av stabelen 20. til 24. september. Billettsalget til enkeltarrangementer har startet!

Kapittel

Spilleliste: Revolusjon

Revolusjonen går lettere hvis massene har en fengende låt å samles om. Sjekk vår spilleliste med nye og gamle sanger om temaet.

Kapittel

Islamsk reformisme

Viktig arrangementsserie om islams utvikling under årets festival i samarbeid med Kåkå – kverulantkatedralen.

Kapittel

Bokmerke - barnas eget Kapittel

Årets Bokmerke-program er klart. Kan barnelitteratur forandre verden? 

Kapittel

La oss ta den blå himmelen med storm

Fredag 22. september, under Kapittelfestivalen, er du invitert til Gramstad i Sandnes for å oppleve poesikonserten La oss ta den blå himmelen med storm, med dikt av Odveig Klyve og musikk av Erlend Apneseth og Stephan Meidell.

Kapittel

Politikk, autoritær-rock og humor

Gjesteskribent Guttorm Andreasen ønsker elleve musikere fra Slovenia velkommen til Kapittel om to uker i dag med et essay om bandet – og kunstkonseptet – Laibach.

Kapittel

Kapittel-kveldene

Kapittel-kveldene byr blant annet på litterære storheter som Jan Kjærstad og Lars Saabye Christensen, konserter på Bøker og Børst, samtale om menn og vold (med Harald Eia), teater på Tou Scene, og konsert på Folken med det legendariske bandet Laibach. 

Kapittel
Google+