Hopp til hovedinnhold

Spilleliste: Revolusjon

Revolusjonen går lettere hvis massene har en fengende låt å samles om. Sjekk vår spilleliste med nye og gamle sanger om temaet.

Kapittel

Islamsk reformisme

Viktig arrangementsserie om islams utvikling under årets festival i samarbeid med Kåkå – kverulantkatedralen.

Kapittel

Bokmerke - barnas eget Kapittel

Årets Bokmerke-program er klart. Kan barnelitteratur forandre verden? 

Kapittel

La oss ta den blå himmelen med storm

Fredag 22. september, under Kapittelfestivalen, er du invitert til Gramstad i Sandnes for å oppleve poesikonserten La oss ta den blå himmelen med storm, med dikt av Odveig Klyve og musikk av Erlend Apneseth og Stephan Meidell.

Kapittel

Politikk, autoritær-rock og humor

Gjesteskribent Guttorm Andreasen ønsker elleve musikere fra Slovenia velkommen til Kapittel om to uker i dag med et essay om bandet – og kunstkonseptet – Laibach.

Kapittel

Kapittel-kveldene

Kapittel-kveldene byr blant annet på litterære storheter som Jan Kjærstad og Lars Saabye Christensen, konserter på Bøker og Børst, samtale om menn og vold (med Harald Eia), teater på Tou Scene, og konsert på Folken med det legendariske bandet Laibach. 

Kapittel

Laibach til Kapittel

I 37 år har det slovenske bandet Laibach engasjert, overrasket og provosert. De besøkte Folken sist i 2003 og er nå endelig tilbake i Stavanger på Kapittel.

Kapittel

Lørdag på Kapittel

Lørdagen er som vanlig et høydepunkt: Tariq Ali, Torill Brekke, Bach og Luther, Helga Flatland, Øisteins tegneshow, Arundhati Roy, et gigantpanel om skandinavisk feminisme, bokbad med Moddi og Harald Eia som snakker med Jonathan Gottschall om trangen til å slåss.

Program

Øisteins tegneshow til Kapittel

Liker du å tegne? Få med deg Øisteins tegneshow under Kapittelfestivalen på Sølvberget lørdag 23. september.

Kapittel

Ord og vold

På lørdag under festival møter du en litteraturprofessor som fant ut at han skulle begynne med nevekamp som fritidssyssel. Møt ham i samtale med Harald Eia.

Kapittel

Kapittel 17 går for revolusjon

Kapittel 17 arrangeres 20. - 24. september 2017 og har revolusjon som hovedtema.

Kapittel

Nå er det snart revolusjon på gang

Programmet tar form! Blant de viktigste internasjonale gjestene i september blir den syriske poeten Adonis og den kontroversielle russiske forfatteren Vladimir Sorokin. Suzanne Brøgger kommer endelig til Kapittel, Rutger Bregman skal forklare oss hvordan vi skaper den perfekte verden og Vigdis Hjorth holder Kiellandforelesningen.

Kapittel
Google+