Hopp til hovedinnhold

Vold er et språk

Siden 2010 har Piotr Silaev, aka DJ Stalingrad, vært på flukt fra hjemlandet Russland. Fredag kl. 18.00 møter han kritiker i Morgenbladet Olaf Haagensen.

Kapittel

Program og billettsalg

Årets Kapittel-festival går av stabelen 14. til 18. september. Hovedtemaet er vandring. Billettsalget har startet!

Program

Kapittel + Stavanger Turistforening = sant

I anledning festivaltemaet vandring, er Turistforeningen og Kapittel en perfekt kombinasjon. Medlemmer i Stavanger Turistforening får gratis inngang til en rekke av de mest vandrete arrangementene under festivalen.

Kapittel

Leseliste til Kapittel Bokmerke

Bokmerke er barnas egen Kapittel-festival. Hovedtemaet i år er vandring. Men hva betyr egentlig det for dagens barn og unge? Og hvordan gjenspeiles det i barne- og ungdomslitteraturen?

Kapittel

Program in English

Kapittel always presents a strong English language program.

In English

Endelig på Kapittel: Saul Williams

Den banebrytende artisten Saul Williams har stått på Kapittels ønskeliste i flere år. Endelig har vi lokket ham til Stavanger.

Kapittel

Gilde med Gulbrandsen og Fosnes Hansen

Det er få billetter igjen til Gilde på Giljagarden med Liv Gulbrandsen og Erik Fosnes Hansen. Men Kapittel byr også på flere møter med de to.

Kapittel

Åpningsforedrag: Vandre, tenke, skrive

Professor Arne Melberg setter tonen for årets kapitteltema ved å holde åpningsforedrag om litteratur til fots fra Montaigne til Rebecca Solnit, via Rousseau, Nietzsche, Virginia Woolf og Ryszard Kapuscinski.

Kapittel

Bibliotekseminaret: Det åpne bibliotek

Bibliotek og integrering, grenser for åpenhet, open access, meråpent bibliotek og det åpne Nasjonalbibliotek er noen av temaene som skal omtales under årets bibliotekseminar. 

Kapittel

Disse dansende ord: Lyrikkfestkveld for Obstfelder

Herborg Kråkevik leder Kapittels lyrikkfestkveld. På scenen får vi oppleve Jan Erik Vold, Helge Torvund, Dan Aleksander Andersen, Katarina Frostensen, Inger Elisabeth Hansen, Ingrid Nielsen, Anne Helene Guddal, Terje Torkildsen og konsert med Ljodahått. 

Kapittel

Rabatt med Aftenbladkortet

Aftenbladkortet gir rabatt på en rekke arrangementer under festivalen.

Kapittel

Kapittel-gjester 2016

Sofi Oksanen, Édouard Louis, nobelprisvinner Wole Soyinka, den australske eventyreren Robyn Davidson, nevrokirurgen Henry Marsh og litterære vandrere som Tomas Espedal og Carsten Jensen er blant gjestene som hittil er bekreftet til årets Kapittel.

Kapittel
Google+