Hopp til hovedinnhold

Ord og vold

På lørdag under festival møter du en litteraturprofessor som fant ut at han skulle begynne med nevekamp som fritidssyssel. Møt ham i samtale med Harald Eia.

Kapittel

Kapittel 17 går for revolusjon

Kapittel 17 arrangeres 20. - 24. september 2017 og har revolusjon som hovedtema.

Kapittel

Nå er det snart revolusjon på gang

Programmet tar form! Blant de viktigste internasjonale gjestene i september blir den syriske poeten Adonis og den kontroversielle russiske forfatteren Vladimir Sorokin. Suzanne Brøgger kommer endelig til Kapittel, Rutger Bregman skal forklare oss hvordan vi skaper den perfekte verden og Vigdis Hjorth holder Kiellandforelesningen.

Kapittel

Tidenes beste skjønnlitterære snø?

Snøstormen av Kapittel-aktuelle Vladimir Sorokin er en leken, tragikomisk dystopi hvor fortid og fremtid blandes på en tankevekkende og ikke minst fantastisk underholdende måte. 

Lesetips

Kiellandforelesningen 2017: Vigdis Hjorth

Vigdis Hjorth holder den første Kiellandforelesningen torsdag 21. september kl. 19.00 under overskriften «Hvorfor er litteratur viktig?» på årets Kapittel.

Kapittel

Buicken endelig til Stavanger – og Randaberg

En av de mest populære og seiglivede litteraturkonsertene tar endelig turen innom Kapittel. Buicken er Lars Saabye Christensens og Tom Stalsbergs notater, dikt og observasjoner fra en reise gjennom USA. 

Kapittel

Arundhati Roy og full gjesteliste

Det er en verdenssensasjon når Arundhati Roy kommer med sin første roman på tjue år. Vi er veldig heldige som får oppleve forfatteren og aktivisten på scenen i Stavanger i forbindelse med lanseringen av Ministeriet for den høyeste lykke.

Kapittel

Lån Kapittel-aktuelle forfattere

Du rekker ennå å lese deg opp til Kapittel-festivalen. Vi har stilt ut bøker av forfattere som kommer til oss 20.- 24. september.

Lesetips

Billettinformasjon

Billettinformasjon for Kapittel 2017. 

Kapittel

Onsdag 20. september

På Kapittels åpningsdag: Herbjørg Wassmo, Lina Ben Mhenni, Adonis om islamsk reformisme, Jan Kjærstad og Buicken +++

Program

Torsdag 21. september

Torsdagen byr på møter med blant andre Olaug Nilssen, Jørgen Norheim og Thorvald Steen, Liv Gulbrandsen gir oss en innføring i anarkistikonet Emma Goldman og Laibach spiller på Folken!

Program

Fredag på Kapittel

Fredagen åpner med at Simen Ekern foredrar om høyrepopulisme, fortsetter med Ebba Witt-Brattström, Fløgstad-Hegge-seminaret om 1917, og foredrag av Rutger Bregman. Kvelden tar vi på Sølvberget med kvinnehistorisk quiz og innlegg fra blant andre Monica Isakstuen og Jonathan Gottschall. På Gramstad i Sandnes spiller Erlend Apneseth og Stephan Meidell til Odveig Klyves poesi.

Program
Google+