Hopp til hovedinnhold

Laibach til Kapittel

I 37 år har det slovenske bandet Laibach engasjert, overrasket og provosert. De besøkte Folken sist i 2003 og er nå endelig tilbake i Stavanger på Kapittel.

Kapittel

Lørdag på Kapittel

Lørdagen er som vanlig et høydepunkt: Tariq Ali, Torill Brekke, Bach og Luther, Helga Flatland, Øisteins tegneshow, Arundhati Roy, et gigantpanel om skandinavisk feminisme, bokbad med Moddi og Harald Eia som snakker med Jonathan Gottschall om trangen til å slåss.

Program

Øisteins tegneshow til Kapittel

Liker du å tegne? Få med deg Øisteins tegneshow under Kapittelfestivalen på Sølvberget lørdag 23. september.

Kapittel

Ord og vold

På lørdag under festival møter du en litteraturprofessor som fant ut at han skulle begynne med nevekamp som fritidssyssel. Møt ham i samtale med Harald Eia.

Kapittel

Kapittel 17 går for revolusjon

Kapittel 17 arrangeres 20. - 24. september 2017 og har revolusjon som hovedtema.

Kapittel

Nå er det snart revolusjon på gang

Programmet tar form! Blant de viktigste internasjonale gjestene i september blir den syriske poeten Adonis og den kontroversielle russiske forfatteren Vladimir Sorokin. Suzanne Brøgger kommer endelig til Kapittel, Rutger Bregman skal forklare oss hvordan vi skaper den perfekte verden og Vigdis Hjorth holder Kiellandforelesningen.

Kapittel

Tidenes beste skjønnlitterære snø?

Snøstormen av Vladimir Sorokin er en leken, tragikomisk dystopi hvor fortid og fremtid blandes på en tankevekkende og ikke minst fantastisk underholdende måte. 

Lesetips

Buicken endelig til Stavanger – og Randaberg

En av de mest populære og seiglivede litteraturkonsertene tar endelig turen innom Kapittel. Buicken er Lars Saabye Christensens og Tom Stalsbergs notater, dikt og observasjoner fra en reise gjennom USA. 

Kapittel

Arundhati Roy og full gjesteliste

Det er en verdenssensasjon når Arundhati Roy kommer med sin første roman på tjue år. Vi er veldig heldige som får oppleve forfatteren og aktivisten på scenen i Stavanger i forbindelse med lanseringen av Ministeriet for den høyeste lykke.

Kapittel

Lån Kapittel-aktuelle forfattere

Du rekker ennå å lese deg opp til Kapittel-festivalen. Vi har stilt ut bøker av forfattere som kommer til oss 20.- 24. september.

Lesetips

Billettinformasjon

Billettinformasjon for Kapittel 2017. 

Kapittel

Onsdag 20. september

På Kapittels åpningsdag: Herbjørg Wassmo, Lina Ben Mhenni, Adonis om islamsk reformisme, Jan Kjærstad og Buicken +++

Program
Google+