Hopp til hovedinnhold

Bokmerke - barnas eget Kapittel

Øistein Kristiansen. Foto: Earthtree Media

Årets Bokmerke-program er klart. Kan barnelitteratur forandre verden? 

Hver september arrangeres litteraturfestivalen Kapittel  på Sølvberget , og Bokmerke er festivalens eget program for barn og unge. I ukedagene inviterer vi barnehager og skoleklasser til forfattermøter og andre spennende leseaktiviteter, og i helgen byr vi på morsomme litteraturopplevelser for byens barnefamilier. 

Årets festivaltema er Revolusjon, men hva betyr egentlig det for dagens barn og unge? Revolusjon forbindes gjerne med politiske og sosiale omveltninger, men egentlig betegner ordet bare en grunnleggende endringsprosess som skjer over kort tid. Og det finnes mange eksempler på at barnelitteratur kan bidra til å endre noe i oss! I år får vi også besøk av TV-stjernen Øistein Kristiansen, som har vist en hel verden at også tegning kan bidra til å endre vårt syn på verden.

Velkommen til årets Bokmerke - la oss sammen lese og tegne oss til en bedre verden!

 

Om Bokmerke:

Bokmerke ble skilt ut som et sideprogram til litteraturfestivalen Kapittel i 2010, og programmeres av de ansatte på Barne- og ungdomsbiblioteket.

Gjennom forestillinger, utstillinger og konserter for barnefamilier, skoleklasser og barnehager, inviterer vi hvert år til spennende møter med forfattere, illustratører og fagpersoner fra det barnelitterære feltet. Målet med Bokmerke er å vekke nysgjerrighet og leselyst gjennom formidling av aktuell barne- og ungdomslitteratur, og skape et rom for diskusjon av sjangerens rolle i forhold til litteratur generelt og festivalens satsingsområder spesielt.

 

Ansvarlig for Bokmerke:
Siri Odfjell Risdal  / tlf + 47 48155406  

Google+