Buicken endelig til Stavanger – og Randaberg

En av de mest populære og seiglivede litteraturkonsertene tar endelig turen innom Kapittel. Buicken er Lars Saabye Christensens og Tom Stalsbergs notater, dikt og observasjoner fra en reise gjennom USA.

Prosjektet Buicken ble unnfanget ved at Saabye Christensen og Stalsberg, sammen med fotograf Lars Bones reiser til USA på reportasje for Dagbladet.

Hjem kom de, i følge seg selv, med et overskudd av ord, bakrus, setninger, dårlig råd og stemninger. Forfatterne tok med seg tekstene i studio, og sammen med musikerne Knut Reiersrud og Stian Carstensen improviserte de fram en unik lydbok, Men Buicken står der fremdeles, om Amerikas gylne fortid og nostalgiske samtid. Tekstene og melodiene som fremføres under Kapittelkonserten er hentet fra denne lydboken, samt andre utgivelser duoen har utgitt, i tillegg til andre ting som skrives underveis og i farta.

Kapittel har sett etter en anledning til å presentere konserten i mange år, og nå lyktes vi endelig. På åpningsdagen kommer den til Sølvberget. Saabye Christensen, Stalsberg og musikerne Amund Maarud og Geir Sundstøl har lovet at de skal gi oss en versjon av forestillingen som også ser med skrått blikk på det USA vi ser i dag, med Trump ved roret.

Vi nøyer oss ikke med én forestilling under festivalen. Festivaltorsdagen kjører besetningen videre til Tungenes fyr i Randaberg.