Hopp til hovedinnhold

E-bibliotek

Her finner du podcaster, e-bøker, e-aviser, elektroniske lydbøker og ordbøker, eksamenshjelp, Nord-sør-biblioteket, Filmbib, Lovdata m.m. 

E-bibliotek

Tro ikke alt du leser

Når du ser nyheter på TV eller leser noe i avisen, regner du sikkert med at det som sies eller skrives er sant. Hvis du er på Internett regner du kanskje også med at du kan stole på den informasjonen som ligger der. Men sånn er det ikke alltid.

Læring

Klassebesøk

Trenger klassen din tips om ferske barne- og ungdomsbøker? Har dere lyst til å bli kjent med hva vi har på biblioteket? Ta med klassen din på besøk! Vi tilbyr dere et skreddersydd opplegg.

For skoler

Nord-sør-biblioteket

Nord-sør-biblioteket er et landsdekkende kompetansebibliotek som formidler informasjon om land i sør og utviklingsproblematikk.

Nord-Sør-Biblioteket

Velkommen til lesestund

Vi har lesestund for barn hver tirsdag kl. 11.00 på Sølvberget og hver onsdag kl. 10.00 på Madla bibliotek. 

Arrangementer

Kodeklubb høsten 2017

Høsten 2017 blir det introduksjonkurs i programmering for barn i alderen 9-12 år. 

Læring

16 søketips for Google

Her er våre tips til hvordan du gjør effektive søk med Google.

Læring

Kom i gang med PC og nettbrett

For deg som vil lære å bruke nettbrett eller PC, tilbyr biblioteket både iPadkurs og datahjelp.

Kurs og verksteder

Elektroniske ordbøker

Clarify er en språk- og ordboktjeneste som gir deg tilgang til over 700 elektroniske ordbøker. Få adgangskode på biblioteket eller ved å logge deg inn på "Min side" på Sølvbergets nettsider.

Læring

Vil du vite hva som egentlig skjer i Syria?

Mange nye landsmenn fra Syria har kommet til oss de siste årene, og med dem en flyktningkrise vi aldri har sett maken til. Vi er alle påvirket av dette, men det er ikke alltid like lett å forstå hva det er som egentlig skjer og historien bak. Hvor skal en gå for å få tak i riktig informasjon?

Friby Stavanger
Google+