/**/ Hopp til hovedinnhold

Bli god til å skrive

Steffen Sørum

Visste du at en forfatter må være god til å lyve? Steffen Sørum er en av forfatterne bak Skriv genialt!. Han gir bort enkle skrivetips både til deg som elsker å skrive, og til deg som syns det er skikkelig vanskelig.

Å skrive er noe vi alle gjør hele tiden. På sosiale medier, i meldinger, e-poster, invitasjoner, søknader, dagbøker og skoleoppgaver. Og enten du er en kommende stjerneforfatter med planer om å gi ut bok, eller du er en av dem som alltid utsetter norskstilen så lenge du kan, får du her nyttige tips til hvordan du kan bli bedre til å skrive. Ja, kanskje får du til og med lyst å skrive mer?

Fra skulking til skriving

Steffen Sørum har sammen med kona Eldrid Johansen og illustratør Ingrid dos Santos laget boka Skriv genialt! : Den fullstendig rå skriveboka for kommende stjerneforfattere , som de vant Kulturdepartementets fagbokpris for i 2016. Det er en enkel og morsom verktøybok i skriving, der du både finner løsningen på skrivesperre og oppskriften på hvordan du bygger opp en spennende tekst.

Under Bokmerke , barneprogrammet under litteraturfestivalen Kapittel på Sølvberget høsten 2017, fikk elever på 7. trinn i Stavanger møte forfatter Steffen Sørum. Der avslørte han blant annet at han startet sin forfatterkarriere med å skulke skolen for å spille data! Kona Eldrid var derimot kjempeflink på skolen, og gjorde alltid leksene sine.

Her kan du se hele forfattermøtet, og få innblikk i flere av Sørums og Johansens hemmelige forfattertriks:

Flere skrivetips

For deg som nå er full av inspirasjon og skrivelyst og ønsker enda flere tips, anbefaler vi også disse bøkene:

En faktahest om å skrive historier av Anan Singh, Natalie Normann og Marius Renberg (ill.)
I denne lettleste fagboka får du gode råd om hvordan du kan skrive morsomme og spennende fortellinger. Du finner også tips til lesestoff og historier om berømte forfattere.

En faktahest om å skrive historier

Skriveboka av Lasse Ekholm og Christina Alvner (ill.)
Denne boka lærer deg hvordan du fanger og holder på leserens interesse fra begynnelse tilslutt. Boka inneholder også en rekke morsomme, praktiske skriveøvelser, og viser hvordan du kan bygge opp en fortelling

skriveboka

Alle bøkene kan selvsagt lånes på Stavanger bibliotek . Lykke til med skrivingen!