Kom i gang med PC og nettbrett

For deg som vil lære å bruke nettbrett eller PC, tilbyr biblioteket både iPadkurs og datahjelp.

Det er lurt å kunne bruke internett. Informasjonen fra det offentlige kommer som regel digitalt, og det forventes gjerne svar på e-post. I tillegg kan man bruke "nettet" til kjekke ting som slektsgranskning, holde kontakt med familie og venner, spille spill, lese bøker og mye mer. Hvis du ikke helt har knekket koden, vil vi hjelpe deg i gang på biblioteket.

iPadkurs

Tirsdager kl. 10.30-12.30 er det iPadkurs i Klasserommet. 3. etasje på Sølvberget.

Mange har fått iPad i gave av velmenende slektninger, men så blir den kanskje bare liggende i en skuff. Andre har kjøpt en iPad selv, men ikke visst hvordan de skulle gripe den an hjemme. Dette kurset er en god starthjelp. Det er lav terskel, og du trenger ikke kunne noe om iPad fra før. I løpet av fire leksjoner tar vi for oss emnene "grunnkurs", "e-post", "internett" og "apper". Deretter lærer dere om emner som sosiale medier, offentlige tjenester og bestilling av reiser. Hvis du ikke har iPad selv, kan du låne av oss. Da er det fint om du tar kontakt på forhånd. Ellers er det ingen påmelding.

Neste kurs begynner 5. september 2017.

Datahjelp

Vi tilbyr servicepunkt hvor alle kan stikke innom og få hjelp. Har du mistet tilgang til e-posten din? Lurer du på hvordan du laster ned en app? Vil du lære å holde kontakt med familie og venner på Facebook? Sliter du med å finne igjen ting på pc-en din? Eller har du andre spørsmål om mobilen, nettbrettet eller datamaskinen din? Kom innom, så hjelper vi deg!

Det er ingen påmelding, og tilbudet er gratis.

Madla bibliotek: Mandager kl. 10.00-13.00

Sølvberget, 3. etasje: Tirsdager kl. 13.00-16.00