Lær noe nytt i høst

Vil du lære noe om 3D-design, fresing, elektronikk eller kostymelaging? Nå kan du melde deg på høstens kurs og workshops på Sølvberget Makerspace. Alt er gratis og du trenger ingen forkunnskaper for å være med.

Hver torsdag 19.00-21.00 kan du komme på verkstedet og bruke utstyret vårt. Les mer om utstyr og muligheter her
I tillegg arrangeres kurs/workshops ca. én gang i måneden for deg som har lyst å lære deg noe nytt. Det er 15 plasser på hvert kurs og de som melder seg først får plass.

Kurs og workshops høsten 2017 er støttet av Nasjonalbiblioteket og inngår i Sølvbergets Smartere Sammen aktiviteter, der innbyggerne i Stavanger får mulighet til å teste smartbyteknologi og bygge nye ferdigheter via verksteder, kurs, debatter og tilrettelagte læringsrom.

Her er programmet for høsten:

3Dkurs 050917

5. september kl 18.00 - Kurs i 3D-design
Industridesigner David Vågenes holder kurs i 3D-design i Fusion 360. Dette er et profesjonelt modelleringsverktøy som er lett og lære og er gratis for studenter, amatører og gründere. Her vil du lære grunnleggende funksjoner for 3D modellering, samt en liten intro til hva du bør ta hensyn til ved 3D printing. Dette er alt du trenger for å komme igang med å lage praktiske og morsomme ting som du kan 3D printe i etterkant. Ingen forkunnskaper trengs, kun nysgjerrighet og skaperglede.
Maks 15 deltakere. Trykk her for påmelding.

CNCkurs 031017

3.oktober kl 18.00 - Hvordan bruke en CNC-fres
Sølvberget Makerspace har en CNC-fres (Shapeoko 2) som man kan lage mye kult med i tre, plexiglass osv. Du kan f.eks. lage et kult dørskilt, puslespill eller andre kunstverk. Har du lyst å lære hvordan? Knut Lekvam gir en innføring i hvordan man starter opp og bruker maskinen med spesielt fokus på sikkerhet og viser eksempler på forskjellige materialer og muligheter det gir.
Maks 15 deltakere. Trykk her for påmelding.

cropped-logo

14.oktober kl 13.00 - RepairCafe
Vi arrangerer fiksefest lørdagen i høstferien og bruker mye av Makerspace sitt utstyr. Dette er et konsept som har blitt mer og mer populært og har blitt prøvd ut på kaféer og møtesteder i Stavanger regionen. Målet er å skape bevissthet rundt bruk- og kast kulturen og bidra til at det blir mindre søppel. Har du lyst å bidra som fikser? Alt du trenger er å kunne utføre små reperasjoner med søm, lodding, liming eller lignende og være villig til å lære fra deg.
Trykk her for å melde deg som fikser.

Gitareffektpedal 7.november

7.november kl 18.00 - Bygg din egen gitareffektpedal
Å lage ting selv er gøy. På dette kurset får du en innføring i elektronikk og du får bygge din egen gitareffektpedal! Bli med på et tre timers spennende verksted med Vegard og Torbjørn fra Cederløv/Pettersen. Maks 15 deltakere. Trykk her for påmelding.

Kostymeverksted

12.desember kl 18.00 - Kostymeverksted
Katherine Rosland og Geir Harald Helgeid driver med Levende Rollespill og liker å skape. De har nesten 20 års erfaring hver med diverse skapertyper som kostymelaging, lærarbeid og maling. På denne workshopen vil de gi gode tips til hvordan du kan bli inspirert og hvordan du tenker kreativt når du vil lage noe. Vi lærer å skape i Worbla og lær. Med disse to materialene som utgangspunkt har du mange muligheter til å skape det du måtte ønske. Maks 15 deltakere. Trykk her for påmelding.