Hopp til hovedinnhold

Bestill og hent

Bestill bøker

Bestill via app eller nett, så plukker vi bøker, filmer og musikk for deg.

Du kan bestille både materiale som står på hylla, og det som er utlånt. Alt som blir bestilt på Sølvberget må hentes i første etasje.

Her er framgangsmåten:

Du kan bestille bøker og filmer fra oss via søk på sølvberget.no eller appen vår. NB: At du har bestilt noe, er ikke det samme som at det er klart til henting. Når bestillingen er klar, får du en e-post, sms eller brev fra oss. Det ser slik ut:

Hent reservert materiale

Hentested er enten Hovedbiblioteket (Sølvberget) eller filialen på Madla (hvis du ønsker det). Hentefrist er det viktige her: Det er den siste datoen du kan hente det du har bestilt. Hentefristen er normalt en uke fra beskjeden er sendt.

Hvor finner du det du har bestilt? I første etasje på Sølvberget, rett ved den røde skranken. Du trenger knapt snakke med folkene der hvis du kan systemet:

Bøker (og lydbøker) står sortert etter hentefrist. Internt på hver dato står de sortert etter lånekortnummer, i stigende rekkefølge. (Lånekortnummeret er tallet som står nederst på baksiden av lånekortet ditt.) Bøkene på bildet har hentefrist den 4. i måneden:

Reserveringer

Cd-er står for seg selv i en liten boks til høyre i hyllene, det samme gjør reserverte filmer: 

Reserveringer

Har du bestilt et fjernlån (altså fra et annet bibliotek), må du snakke med personalet i første etasje. De har dette stående bak skranken.

Har du Madla-filialen som hentested? Der kan du hente ting både i betjent og ubetjent åpningstid . På Madla står de bestilte bøkene til høyre rett innenfor inngangen. 

Altså:

  • Bestill av hjertens lyst. Når bestillingen er klar til henting, får du beskjed fra oss. 
  • Ta med lånekortet ditt og husk hentefristen, som forteller deg hvilket tall i reserveringshyllen du skal se etter. Da finner du fram uten problem.
  • Finner du ikke det du har bestilt? Spør oss.
Google+