Hopp til hovedinnhold

Fribyforfatter takker av

Tiden er snart inne for Stavangers fribyforfatter Mohammad Habeeb til å takke av etter to års virke. Og det er tid for oss som har stått rundt ham til å takke for alt han har gjort og bidratt med.

Revolution of the mind

Adonis is one of the greatest poets of the Arab world. He's been writing poetry for 70 years, and he led a modernist revolution in the second half of the 20th century, exerting huge influence on Arabic poetry.

Vil du vite hva som egentlig skjer i Syria?

Mange nye landsmenn fra Syria har kommet til oss de siste årene, og med dem en flyktningkrise vi aldri har sett maken til. Vi er alle påvirket av dette, men det er ikke alltid like lett å forstå hva det er som egentlig skjer og historien bak. Hvor skal en gå for å få tak i riktig informasjon?

Å være Schengen-fange

Frihet fra prøvelser som en gang omringet deg, innebærer ikke at du vil unnslippe nye former av den.

Å skrive for å redde liv

Det er helt stille i Grottene på Folken når Mohammad Habeeb forteller om sitt liv som menneskerettighetsforkjemper i Syria, og viktigheten av å skrive brev. Ingen av ungdommene som har møtt opp så mye som kremter. For til forskjell for alle fengslede, forfulgte og torturerte de vanligvis kjemper for, så har de nå en av dem levende rett foran seg. 

Fribyforfatter tar med Brenner & bøkene på tur

Stavangers fribyforfatter Mohammad Habeeb har hatt en travel høst. Onsdag 2.november kan du bli med på en rundtur i Stavanger med Mohammad og Hans Olav Brenner i Brenner & bøkene på NRK2 20.55!

Les Obstfelder på arabisk

I forbindelse med årets Kapittel-festival ble flere av Sigbjørn Obstfelders dikt oversatt til arabisk.

Stavangers fribyforfatter: Mohammad Habeeb

Byens nåværende fribyforfatter kom til Stavanger fra Syria 31. august.

Om fribyordningen

Stavanger er en friby, men hva betyr egentlig det? Hva er en friby, fribyforfatter og hvordan fungerer ordningen?

Om gjesteforfatterne

Stavanger har vært friby siden 1996 og vertsby for ti ulike forfattere i løpet av denne tiden. Her finner du en oversikt over forfatterne som er og har vært i Stavanger.

Google+