Hopp til hovedinnhold

Sølvbergets innspill til ny kulturmelding

Regjeringen har satt i gang arbeidet med en ny kulturmelding. Her en bearbeidet versjon av Sølvbergets innlegg i innspillsmøtet som ble holdt i Stavanger 7. desember.

Aktuelt

Gebyraksjon – skylder du noe?

Å låne bøker, filmer og musikk på biblioteket er gratis, men dersom du leverer for sent eller glemmer å fornye i tide, legges det et gebyr på lånekortet ditt. I disse dager sender vi ut vår årlige påminnelse om ubetalte gebyrer på e-post og i brev. 

Praktisk informasjon

Alle ords opphav

Sølvberget ble 30 år i november, og har gjennomgått en runde med oppussing. Vi har nye gulv, nye møbler, nye rom, nye hyller... Men poesien er kommet litt dårlig ut denne gangen.

Lesetips

Verkstedet – lage, eksperimentere, lære, utforske!

Vil du bygge robot, 3D-printe et design, sy eller på andre måter være kreativ, men mangler utstyr? Vil du på workshop om gjenbruk av klær eller møbler? Eller samarbeide i gruppe for å streame forelesninger, eller programmere?

Læring

Dysthe Design. Vær så god, sitt!

Sven Ivar Dysthe blir rangert som en av Norges mest markante designere i etterkrigstida. Dysthe Design. Utstillingen Vær så god, sitt! kan du se fram til 28. januar.

Sølvberget galleri

Søndagsbarn 17.desember: Lag julegaver og julepynt

I desember er det gratis juleverksted hver dag i Sølvbergets 1 etasje. Lag julegaver og julepynt sammen med barna. Passer for barn fra 4 år

Aktuelt

Språkkafé og norsktrening

Vil du bli bedre til å snakke norsk? Da kan du delta på språkkafé, som arrangeres fire ganger i uka. 

Læring

Anne Torill Stensberg blir ny sjef for Sølvberget

Anne Torill Stensberg blir ny bibliotek- og kulturhussjef i Stavanger. Hun overtar etter Marit Egaas, og begynner i jobben 1. mars 2018.

Aktuelt

Boktips fra Celine

Celine Berntsen jobbet på Sølvberget i arbeidsuka, og vi benyttet sjansen til å spørre hvilke ungdomsbøker hun vil anbefale. 

Lesetips for barn og unge

Hva kjennetegner den gode litteraturen?

Hva er god litteratur? Det kommer an på hvem man spør. Samtidig må det vel finnes noen objektive kvalitetskriterier? Vi har utfordret Sølvbergets litteraturvitere Hild og Christian til å blåse nytt liv i gamle studiepoeng og se nærmere på hva som kjennetegner den litteraturen de foretrekker.

Lesetips

Lås deg inn på biblioteket med lånekortet

Med lånekort og pinkode kan du bruke alle etasjene i biblioteket fra kl. 08 hverdager helt frem til kl. 21 alle kvelder – selv om bibliotekaren har gått hjem! 

Praktisk informasjon

Åpningstider på Sølvberget

Biblioteket i 1. etasje har åpent til 21.00 hver dag. Sjekk resten av åpningstidene våre.

Åpningstider
Google+